Printii George si Lous si printesa Charlotte isi schimba numele dupa moartea reginei Elisabeta a II-a

4 octombrie 2022, 09:55

Figura de ceara cu Regina Elisabeta

Ai ratat informatiile despre moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii doar daca ai fost plecat de planeta in ultimele saptamani. Stii deja, cu siguranta, ca acum Regatul Unit are un nou suveran, regele Charles al III-lea, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, si ca mostenitorii tronului Marii Britanii sunt acum, in ordinea succesiunii, printul William si cei trei copii ai sai, George, Charlotte si Louis, in ordinea nasterii.

Moartea reginei Elisabeta a II-a nu aduce schimbari doar in linia de succesiune la tron, ci si schimbari de nume. Iar printul George si printesa Charlotte, precum si fratele lor mai mic, Louis, vor trebui de acum sa se obisnuiasca sa fie numiti altfel.

Odata cu incoronoarea regelui Charles al III-lea, care o va avea alaturi pe regina consoarta Camilla, titlurile de print si printesa de Wales au ramas vacante si au fost preluate de William, urmatorul in linia succesiunii la tron, si de sotia sa, Kate, dar si de cei trei copii ai lor, George, Charlotte si Louis. Daca pana acum se numeau „Cambridge”, dupa titlul nobiliar al familiei lor, cei trei vor purta de acum numele „Wales”.

Cei trei copii ai mostenitorului tronului Marii Britanii s-au mutat in scoala noua

Odata cu mutarea familiei la Adelaide Cottage, de pe domeniul Windsor, printii George, Charlotte si Louis au fost inscrisi la o scoala noua, Lambrook. Numele lor din catalog nu vor mai fi ”Cambridge”, ca pana acum, ci George Wales, Charlotte Wales si Louis Wales.

Cei trei copii ai printului William ii urmeaza acestuia, in ordinea nasterii, in linia succesiunii la tronul Marii Britanii, in timp ce printul Harry, fratele mostenitorului, se afla pe locul 5.

Printesa Charlotte este a treia in linia succesorala, ca urmare a unei legi adoptate in 2013; pana atunci, regulile privind succesiunea prevedeau ca mostenitor primul baiat nascut intr-o familie mostenitoare, in timp ce fetele puteau intra in linia succesiunii doar daca nu aveau niciun frate.

Citeste si articolele de mai jos:

Ora de istorie Regii si reginele Romaniei
Lectia de istorie Regalitatea in Romania

Sau parcurge testul despre:

Istoria Casei Regale a Romaniei


Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Un prieten foarte bun iti va cere sfatul, iar tu vei face tot posibilul sa-l ajuti. Pe seara, vei reusi sa te relaxezi si tu cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Uraniu (U) este un element chimic radioactiv solid. Uraniul are cea mai mare masa atomica dintre toate elementele naturale. In reactoarele atomice este folosit ca sursa de energie pentru producerea curentului electric.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Iepurasul dorea sa faca vreo 20 de clatite. avea ingridientele, toate in afara de tigaie. Se gandeste sa ceara de la urs.
Merge el in drum spre urs, prin padure, si se gandeste el "daca o sa vrea si ursul 5 clatite, lasa ca eu sunt mic, imi ajung 15, dar daca vrea 10, lasa ca imi ajung 10 , dar daca o sa vrea 15 sau chiar 20 ?"
Se tot gandeste asa, suparat , iepurasul si se enerveaza.
Ajunge la urs si-i spune pe un ton suparat :
- Ursule, tu ai tigaie ??
- Da !
- Spala-te pe cap cu ea !!!!

› vrei mai mult