Dulciurile pot fi inlocuite cu fructe

2 iunie 2022, 11:14

fructe

Nimeni nu refuza vreodata ceva dulce si cu atat mai putin copiii. Fie ca vorbim despre produse de cofetarie, fie despre o ciocolata de la magazin, fie despre un desert preparat acasa de mama sau de bunica, ne bucuram mereu de produsele dulci ca o mangaiere a cuiva drag. Numai ca tocmai aceste dulciuri atat de gustoase nu sunt tocmai bune, mai ales in cantitati mari, si este bine sa le inlocuim, macar in parte, cu fructe.

Tot ce e bun vine la pachet cu un pret. Iar dulciurile, mai ales cele din comert, au multe ingrediente care ne fac rau. Pofta de dulce poate fi satisfacuta foarte bine si de fructe, fara sa riscam sa facem diabet sau sa ne stricam dintii. Majoritatea fructelor contin zaharuri, dar si multe vitamine si substante bune pentru dezvoltarea copiilor.

Stafidele pot inlocui foarte bine cu bomboanele. Ele sunt obtinute din struguri deshidratati si se gasesc pe toate drumurile.

Merele sau mango sunt o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti si sunt, in acelasi timp, si foarte dulci.

Capsunile, ciresele, pepenele rosu sau galben sunt gustari dulci si racoritoare pe timp de vara, la fel ca visinele, caisele sau piersicile. Iata, deci, cate variante de inlocuitori pentru dulciurile procesate ne pune natura la dispozitie in numai cateva luni.

Toamna ne putem bucura de gustul dulce acrisor al prunelor proaspete, al merelor si al perelor bine coapte si zemoase.

Fructele de import sunt si ele extraordinar de gustoase si pot inlocui oricand ciocolata si alte dulciuri din comert. Bananele, citricele, ananasul iti pot satisface pofta de dulce fara sa iti carieze putin cate putin dintii si fara sa iti creeze dependenta, la fel ca zaharul.

Fructele de padure precum afinele, zmeura sau murele sunt si ele pur si simplu delicioase si pot fi consumate cu incredere, fara sa ne reproseze nimeni ca mancam prea multe si fara sa ne ingrasam nepermis de mult.

fructe de padure

Inghetata naturala din fructe

Cel mai tare la fructe este ca, indiferent de sezon, ele pot fi transformate in inghetata.

Roag-o pe mama sa le paseze cu un blender, sa le amestece cu frisca sau iaurt si sa bage totul la congelator. In cateva ore vei avea o inghetata delicioasa de care te vei putea bucura la fel de mult ca de una cumparata de la magazin, dar mult mai sanatoasa si, mai ales, preparata cu dragoste.

Iata, deci, cat de versatile sunt fructele, aceste deserturi dulci si sanatoase pe care natura ni le pune la dispozitie in toate formele si culorile!

Iti recomandam sa citesti articolele de mai jos:

Superstitii: Fructe, plante si legume
Marul si banana, cele mai iubite fructe

Parcurge testele de mai jos:

Testul curiozitatilor despre fructe si legume

Recunosti fructele de padure?

Recunoaste fructele exotice!
Cele mai ciudate fructe exotice. Le recunosti?
Testul pasionatului de fructe
Ce fruct esti?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Obiceiul impodobirii bradului de Craciun isi are probabil originea la egipteni. Acestia isi ornau casele, in cea mai scurta zi a anului (22 decembrie), cu frunze de palmier. Mai tarziu obiceiul a fost preluat de catre romani, primii care au inlocuit palmierii cu brazi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

cum bagi un soricel in frigider din 3 miscari? R: deschizi frigiderul, bagi soricelul si inchizi frigiderul.

Cum bagi un elefant in frigider din 4 miscari?
R:deschizi frigiderul, scoti soricelul, bagi elefantul si inchizi frigiderul .

› vrei mai mult