Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Doi soricei,tata si fiu se uitau pe geam si vad un liliac.Soricelul fiu exclama entuziasmat:"Uite,tata,un inger!!

› vrei mai mult

Cultura generala

Turcii ii mai spuneau si ''printul aurului'' lui Constantin Brancoveanu deoarece platea regulat darile si varsa sume uriase sultanului si functionarilor de la Constantinopol.

› vrei mai mult

Ce inseamna hobby?

12 martie 2022, 09:20

hobby

Un hobby este definit in general ca o activitate facuta din placere, in care ne angajam voluntar si cu consecventa. Un hobby poate fi dezvoltat in timpul liber, cand nu avem alte responsabilitati, precum scoala, temele, sau invatatul.

Hobby-urile pot fi diferite si multiple si sunt individuale sau de grup. Exista hobby-uri care pot fi cultivate solitar, sau impreuna cu mai multi prieteni care iti impartasesc interesul.

Exemple de hobby-uri

Atunci cand ai un hobby sau mai multe iti canalizezi catre ele o mare parte din energie si interes. Nu spune nimeni ca poti avea doar un hobby sau doar 5. Poti avea si 20, important este sa te faca sa te simti bine, sa nu fie o povara si sa te poti indeletnici cu ele dupa bunul plac.

Ce hobby-uri poate avea un copil? De exemplu pictura sau lucrul manual, croitoria pentru papusi, un sport sau chiar mai multe, dansurile, cititul sau muzica. Atat timp cat astfel de activitati au scop recreational si nu devin o presiune, vorbim de hobby; cand ele devin obligatorii s-ar putea sa nu iti mai faca placere.

Un hobby interesant poate fi sa inveti sa canti la un instrument cum ar fi chitara sau pianul; il poti numi hobby atunci cand canti pentru tine, cand te ajuta sa te transpui intr-o lume in care te simti bine si implinit. Poti fi autodidact sau poti lua cursuri atunci cand vrei sa iti dezvolti un hobby. Important este sa te simti bine tu cu tine, sa ai incredere in tine, sa nu constituie un stres.

Avantajele hobby-urilor

Multe hobby-uri te pot ajuta sa socializezi cu alti copii care iti impartasesc interesele. Fie ca socializezi online sau offline, iti poti largi cercul de cunostinte si prieteni, ceea ce iti poate deschide o multime de oportunitati.

Unele hobby-uri necesita forta fizica, munca bruta sau creativitate si imaginatie. Indiferent catre ce zona este orientat hobby-ul tau, cu siguranta te va ajuta sa te dezvolti si sa acumulezi o multime de experiente interesante.

Inainte de a te gandi prea departe, un hobby te ajuta sa iei pauze placute de la alte responsabilitati, sa faci ceva ce te pasioneaza si sa iti relaxezi mintea si fizicul.

Daca tot am vorbit despre avantaje, un dezavantaj ar putea fi ca unele hobby-uri pot fi costisitoare. Discuta cu parintii tai deschis despre ceea ce iti face placere si roaga-i sa te sustina fara sa ceara nimic in schimb, fara sa te intrebe la ce iti foloseste si fara sa se gandeasca neaparat la performanta. Daca iti va placea suficient de mult, incat sa transformi un hobby in ceva de performanta, cu siguranta o vei face si singur. Important, pentru inceput, este sa te poti bucura de lucrurile care iti fac o reala placere, fara sa resimti vreo presiune.

inapoi la stiri Clopotel