Care sunt orasele cele mai primitoare pentru copii?

7 iunie 2022, 15:53

Copilaria este cea mai tare perioada a vietii. Daca nu ne crezi, intreaba orice adult daca si-ar dori sa fie din nou copil si iti va raspunde afirmativ fara sa clipeasca macar! E adevarat ca uneori s-ar putea sa ti se para ca te-ai nascut in locul gresit si ca ar fi, poate, mai bine sa locuiesti in alt oras sau chiar in alta tara. Chiar daca sunt slabe sanse sa iti convingi parintii sa va mutati, poate reusesti sa ii faci sa te duca acolo intr-o vacanta. Iata care sunt cele mai primitoare orase pentru copii.

Londra

Londra
este locul in care orice copil se poate visa membru al familiei regale, mai ales cand vezi pentru prima oara impunatorul Palat Buckingham si schimbarea garzii. Tot acolo poti trai cea mai tare experienta in London Eye, o roata uriasa care iti ofera o priveliste deosebita a orasului, dar si sa vezi dinozauri in marime naturala la Ntional History Museum. Puteti merge apoi la platforma 9¾ din statia de tren King’s Cross, locul celebrul portal despre care orice fan Harry Potter stie ca este poarta spre lumea magica, de unde poate fi luat Hogwarts Express. Tot acolo gasiti si un magazin tematic, iar daca aveti noroc puteti prinde o reprezentatie a musicalului The Lion King la teatrul din West End. Seara poti merge cu parintii la Rainforest Cafe si astea sunt doar cateva sugestii de care un copil care viziteaza Londra ar fi pur si simplu incantat.

Amsterdam

Amsterdam este un oras mai mult pentru adulti, ar spune unii, dar sunt departe de adevar. Orasul reprezentativ al Olandei este un loc fascinant pentru cei mici, asa ca puteti insista linistiti pe langa parinti sa mergeti acolo intr-o minivacanta. Pe langa faptul ca nu veti manca nicaieri waffe mai bune, aici va puteti plimba impreuna in voie cu bicicletele, puteti vizita numeroase locuri de joaca si renumitele „splash pools” din Vondelpark. Copiii se pot bucura, de asemenea, de un tur cu barca prin reteaua de canale a orasului, sa viziteze muzee de renume mondial si casa Anne Frank.

Antalya

Antalya este una dintre cele mai potrivite destinatii din Turcia pentru familii cu copii, datorita numeroaselor parcuri de distractie. Lara Beach este o plaja de 12 km, cu nisip auriu, de o curatenie cum nu gasesti nicaieri in alta parte si cu o apa prietenoasa pentru copii. Aici puteti vizita Sandland, o expozitie de sculpturi de nisip pur si simplu fantastice.

Barcelona

Barcelona este orasul in care orice familie cu copii ar trebui sa ajunga macar o data. Aici puteti vizita Muzeul de Stiinta CosmoCaixa, Parcul Guell, cu lucrarile lui Gadi, Barcelona Aquarium, unul dintre cele mai mari din Europa, si Parcul Tibidado, un parc de distractii situat pe un munte. Orice copil se va bucura nespus de Fantana Magica de pe dealul Montjuic, dar si de gradina zoologica spectaculoasa si de Muzeul Ciocolatei.

Roma

Roma, capitala Italiei, este si ea o destinatie prietenoasa cu copiii. Aici poti vedea o multime de locuri istorice, cum este Colosseum-ul sau Pantheonul, poti lua lectii pentru gladiatori la Scoala de Gladiatori din cadrul Muzeului din Roma, poti urmari teatru de papusi la San Carlino. O atractie pentru copii este Liftul Timpului, un soi de masina a timpului care te poarta in trecut. Acesta este, de fapt, un cinematogra interactiv, ce ofera experiente 3D, 4D sau 5D si prezinta spectacole precum Evolutia Vietii, Istoria Rome sau Casa Ororilor. Si daca tot ajungi la Roma este pacat sa nu iti faci o poza si sa iti pui o dorinta la Fontana di Trevi, aruncand acolo un banut care la finalul zilei va fi colectat de autoritati si va fi folosit pentru a cumpara mancare pentru cei mai putin norocosi.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:
Top 10 cele mai frumoase gradini zoologice
Top 10 parcuri de distractie
5 excursii de weekend pentru toata familia in Romania

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima bancnota emisa de BNR a fost cea de 20 lei - DOUE DIECI LEI, cu data de emisiune 19 ianuarie 1881 - prima bancnota emisa de BNR.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip intra intr-un resturant si cere de mancare. Ospatarul propune o mancarica rece din limbi de porc si vita. Tipul scarbit, spune ca nu consuma ce iese din gura animalelor. La care ospatarul ii spune:
- Poate doriti niste OCHIURI!

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro