5 modalitati de a deveni persoana pe care toti o admira

29 martie 2022, 14:19

gandeste pozitiv

Toti ne dorim sa fim admirati si apreciati de cei din jur, iar cand esti copil poate fi destul de complicat sa castigi simpatia altora. In loc sa te intristezi pentru ca ti se pare ca nimeni nu te admira, ai putea sa faci cateva lucruri simple, care ii vor face pe altii sa te remarce.

Lucruri care iti vor aduce admiratia celor din jur

Nu e nimic rau sa iti doresti sa ai parte de admiratie, atat timp cat pentru a o castiga devii o persoana mai buna. Este important sa aplici aceste metode cu toata lumea, nu doar cu cei carora vrei sa le castigi aprecierea. Doar asa, prin exercitiu permanent, vei fi cu adevarat cea mai buna versiune a ta, indiferent de cum te imbraci, de ce telefon sau ce bicicleta ai.

1. Invata sa te admiri si sa te apreciezi tu, pe tine

A te simti bine in pielea ta nu inseamna ingamfare, ci este o stare de spirit care ii va atrage si pe altii in jurul tau. Stii probabil, deja, ca de multe ori copiii formeaza grupuri in functie de interesele comune si de simpatii. In loc sa iti doresti sa intri si tu intr-un grup, poti fi tu cel care strange un grup in jurul lui.

2. Fa lucruri care iti fac placere, dar nu doar pentru a-i multumi pe altii

Vei descoperi ca este mai placut sa faci lucruri care te fac pe tine sa te simti bine, decat sa ai ca singur scop sa ii multumesti pe altii si sa ii determine sa te accepte in preajma lor. In plus, nu vei avea nimic sa iti reprosezi si nu vei trai mereu cu senzatia ca ai renuntat la ceva important: la tine.

Daca vei invata sa te admiri singur/a, sigur vei reusi sa ii faci si pe altii sa te aprecieze.

3. Da dovada de bunatate si corectitudine

Intre copii si adolescenti aceste doua calitati pot fi date uitarii, ocazional, cu scopul de a demonstra ceva cuiva. Gresit! Atunci cand, de exemplu, esti rau cu cineva din anturaj doar pentru a obtine „aplauze”, nu inseamna ca esti admirat. Daca ai o atitudine incorecta fata de un coleg pe care cei a caror admiratie ti-o doresti nu il plac, nu iti va aduce niciun beneficiu.

Bunatatea si corectitudinea sunt valori care vor fi mereu la moda, chiar daca uneori avem tendinta sa uitam asta.

4. Ai incredere in tine

Increderea de sine este semnul unei personalitati puternice. Nu te lasa dominat de altii si provocat sa faci lucruri care nu iti aduc satisfactie, doar pentru a fi acceptat. Cei care nu te pot accepta asa cum esti, nu te vor putea admira niciodata, deci este o batalie pierduta din start.

A fi corect cu tine insuti si a nu face compromisuri te va ajuta sa ai o imagine buna printre colegi si prieteni si iti va aduce, cu siguranta, aprecierea tuturor.

5. Fii cea mai buna versiune a ta

Incearca sa fii in fiecare zi mai bun pentru ca asta este important in primul rand pentru tine si abia apoi pentru cei din jur.

Nu umili pe nimeni, nu ii vorbi de rau pe altii, ramai modest si respecta-i pe cei din jur. Daca cineva mai slab are nevoie de ajutor, nu ezita sa i-l oferi doar pentru ca altii ar putea rade de tine. Poarta-te cu ceilalti asa cum ti-ai dori sa se poarte ei cu tine. Astfel, exista un risc foarte mic de a gresi fata de colegi si prieteni.

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ziua de azi va fi pentru tine o zi de relaxare. Nimic nu iti va strica echilibrul interior.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Parisului i s-a mai spus si Orasul Luminilor de la Iluminism, cand orasul a fost centrul educatiei artei si filozofiei. Iluminismul a fost o miscare intelectuala, filozofica, ideologica, culturala si antifeudala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un baiat il intreaba pe bunicul sau:
-Bunicule, de ce nu e bine sa furi?
-Pentru ca guvernul nu accepta competitia.

› vrei mai mult