Categorii

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Stiti care este culmea Bicazului?Sa deschizi Portile Bicazului cu Cheile de Fier

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Celebrul turn inclinat din Pisa, Italia, nu a fost niciodata drept. In anul 117 s-a descoperit ca baza turnului nu a fost pusa drept. Constructia turnului a fost oprita si reluata dupa 100 de ani.

› vrei mai mult


Didy_Tinkerbell a intrebat pe 10.08.2012 in categoria Retete culinare:

Ce retete de inghetata stiti?

Am cumparat recipientul respectic pentru inghetata, dar, din pacate nu stiu nici o alta reteta pt. inghetata decat asta:compot de fructe, amestecat cu lapte, si putina smantana.Cine ma ajuta, adica, primii 5, sau 6, vad eu, primesc cadou ;)

Raspunsuri:


celesiac a raspuns pe 10.08.2012:

Ai nevoie de:

caise(cam 1 kg)
o caserola(ca sa pui inghetata)
frisca
lapte(cam 1 l)
Zahar

Amesteci caisele(dupa ce le-ai spalat si le-ai scos samburii) cu frisca,laptele si zaharul cu mixerul(sau blenderul)Pana obtii o crema,pe care o bagi la congelator si o tii o zi intreaga.

Cel ptuin,asa stiu ca a facut mama odata inghetata,dar cel mai bine e sa cauti pe google;)Succes!:*

Didy_Tinkerbell a raspuns pe 10.08.2012:

Mersi mult de reteta, ti-am terimis si tie un cadou ;)

Midori_Nee_Chan a raspuns pe 10.08.2012:

SMANTANA SA FIE CAT DE GRASA POSIBIL CA INGHETATA SA IASA CREMOASA

Midori_Nee_Chan a raspuns pe 10.08.2012:

Ingrediente:

300ml lapte gras
6 galbenusuri de ou ecologice
200g zahar pudra
1 lingurita extract de migdale
350 ml smantana grasa
putin colorant alimentar verde
50g fistic decojit tocat plus inca putin extra

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, iar peste acestea se toarna laptele fierbinte (adus in punctul de fierbere). Toarna compozitia intr-o cratita si amesteca usor la foc mic pana se ingroasa putin. Se transfera intr-un castron, se adauga extractul de migdale, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.

Amesteca bine smantana in compozitia racita de galbenusuri, iar la final adauga o picatura de colorant verde (dupa preferinta).

Daca nu ai o masina de inghetata, toarna crema rezultata de inghetata intr-un recipient cu capac si aseaz-o la congelator 3 ore, apoi amesteca usor in ea si pune-o inapoi pentru inca o ora. Daca ai lasat inghetata la congelator peste 4 ore, atunci este necesar ca inainte de servire cu 20 de minute sa o scoti la temperatura camerei.

Se serveste cu fistic tocat.

Ingrediente:

4 limete (lamai verzi)
4 avocado
200g zahar pudra
un varf de cuţit sare de mare
250ml smantana grasa

Pentru servire:

ciocolata neagra rasa sau fulgi

Mod de preparare:

Pregatiti un recipient potrivit pentru congelare (de aproximativ 1,5 litri) si stoarceti limetele (va trebuie aproximativ 100ml).

Decojiti si procesati fructele de avocado intr-un blender pana devin crema, apoi adaugati pe rand zaharul, sarea, sucul de limete, iar la final smantana, dar cate o lingura pe rand.

Transferati compozitia in recipientul pentru congelator si uitati de el cel putin 4-5 ore.

Inainte de servire inghetata se lasa sa se inmoaie usor, se taie apoi in bucati si se pune intr-un procesor de alimente sau blender.

Amestecati pana se omogenizeaza si serviti-o imediat in cupe moi cu ciocolata rasa sau fulgi.

Astea le-am gasit pe net acum aproximativ un an.Ador inghetatele astea.Mama im ifacea in

Didy_Tinkerbell a raspuns pe 10.08.2012:

Multumesc de reteta, acum vei primi cadoul ;)

Diana-Damian a raspuns pe 10.08.2012:

Sevire: 6 portii

Ingrediente:

50g zahar pudra
2 linguri apa
2 lingurite ness
150g ciocolata
3 galbenusuri
250ml smantana grasa
Preparare:

1. Amestecati zaharul, apa si ness-ul într-o cratita, si lasati sa fiarba aproximativ 1 minut.
2. Rupeti ciocolata în bucati mici si topiti-o în siropul rezultat din ness.
3. Lasati compozitia la racit apoi adaugati pe rand galbenusurile amestecand bine.
4. Bateti smantana cu un mixer pana se ingroasa dupa care o puteti adauga in amestecul de ciocolata.
5. Lasati compozitia la racit într-un recipient cu capac sau acoperit cu folie.
6. Dupa ce s-a racit puneti-o la congelator sa inghete pe jumatate.
7. Amestecati compozitia bine si puneti-o inapoi la congelator, de aceasta data sa inghete complet.
8. Se serveste cu ciocolata rasa, fructe sau sos de caramel.

Pasul 2 - Dupa ce amestecul s-a racit, se dauga smantana si se taie pastaile de vanilie, se scoate miezul folosind un varf de cutit si se adauga in compozitie. Acum, bateti bine amestecul cu ajutorul unui mixer, pana se ingroasa.

Pasul 3 - Amestecul de inghetata se toarna intr-un recipient de mica adancime, se acopera si se lasa la congelator 3-4 ore.

Pasul 4 - La fiecare jumatate de ora, timp de 3-4 ore, scoateti inghetata din congelator si amestecati-o cu furculita ca un piure. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.

Va dorim pofta buna!