Categorii

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Cum pun chinezii nume la copii???
Le dau drumul cu un lighean pe scari si noteaza ce aud!!!

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

geogeovani a intrebat pe 05.07.2022 in categoria Gramatica:

Nici un sau niciun?

Cand scriem legat si cand despartit? La fel si la nici o.

Raspunsuri:


Flashboy a raspuns pe 05.07.2022:

Daca nu le ai cu gramatica limbii romane, degeaba iti spun ca se scriu legat atunci cand sunt forme ale pronumelui niciunul sau niciuna sau ale adjectivului pronominal corespunzator nicio sau niciun.
Asa ca explicatia pentru cei care nu prea le au cu gramatica ar fi ca se scriu legat cand e vorba de o singura entitate, de exemplu:
Nu au gasit niciun supererou prin zona.
Si se scrie despartit cand sunt mai multe entitati, de exemplu:
Nu au gasit nici un supererou, dar nici un raufacator prin zona.