Categorii

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Cum se poate sfarma degetul unui oltean?

Ii dai un pumn in nas.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

A DESFIDE, A DISCERNE, A CONVERGE, A DIVERGE, A ACCEDE, A CONCEDE sunt verbe care nu au forma de trecut.

› vrei mai mult


LoOVe_AnImE a intrebat pe 24.01.2012 in categoria Animale:

Pisica mea este murdara cum o spal?

este persana

Raspunsuri:


grace111 a raspuns pe 09.10.2012:

Buna ziua Stimati,
Numele meu este harul, am citit despre profilul dvs. pe (clopotel.ro) și am decide să vă contacteze în speranța că veți accepta cererea mea, dacă sunteți de acord cu cererea mea, vă rugăm să răspundeți la adresa de e-mail meu (gracedion68@yahoo.com), astfel încât că i se va trimite poza mea și mai mult despre mine, eu cred că putem face prieteni buni, cel mai bun, Salutari grație domnișoară.

Nissan3444 a raspuns pe 16.03.2012:

Sincer,gasesti pe net

iliCool789 a raspuns pe 18.02.2012:

nu trebuie sa o speli se spala ea singura

frumusicamaimutica a raspuns pe 09.02.2012:

cu apa si sapun

dari123 a raspuns pe 07.02.2012:

data viitoare ai grija si nu o mai murdari

ana_bmx a raspuns pe 03.02.2012:

cu apa calduta cu sampon de al tau sau de animale dar ai grija sa nu ii intre apa in oki sau ureki apoi o stergi bine o tii in casa pana se usuca si gata !

caramel98 a raspuns pe 29.01.2012:

cu apa si sapun!sa nu i dai in oki

Ducesa_Cool a raspuns pe 28.01.2012:

Obisnuieste-o cu apa

Inca din primele luni ar trebui sa ii faci cunostinta cu apa. Odata ce depaseste varsta de un an, pisica se va obisnui foarte greu cu baile.
E bine sa-i tai gherutele inainte de a o spala, pentru ca pisica va incerca sa se agate de tine ca sa scape si te poate rani involuntar.

Nu o arunca direct in ligheanul cu apa sau sub dus. Asa mai mult o vei speria. Pentru inceput umezeste-i blanita cu un prosop ud, da-i cu mana uda pe fata si las-o sa vada ca apa nu-i un “dusman”, asa cum crede ea. Reia procesul a doua zi dar de data asta uda prosopul mai mult. A treia zi deja poti incerca sa bagi pisica sub dus, sau in ligheanul cu apa.

Fa-i baie doar cand e necesar

In primul rand trebuie sa stii ca nu e bine sa speli pisica prea des, mai ales daca sta in casa. Cum iti spuneam si mai sus pisicile isi petrec o mare parte din timp spalandu-se.

Daca nu ai o pisicuta care participa la diferite concursuri feline, incearca sa nu depasesti patru-cinci bai pe an. Limiteaza-te sa-I faci baie doar cand e foarte cald afara, sau cand se murdareste.

Ai grija la detalii!

Foloseste sampon special pentru pisici, se gaseste la orice Pet Shop sau farmacie veterinara. NU trebuie sa folosesti sampon pentru oameni sau catei! Acestea ii pot provoca iritatii sau caderea parului.

Ai grija la urechi si la ochi sa nu-i intre apa si sampon. Pisicile, fiind foarte sensibile, pot face usor otita sau ii poti provoca iritatii ale ochilor. Dupa ce ai samponat-o, clateste-o foarte bine. Nu lasa blanita sa i se usuce cu urme de sampon. Pisica va continua sa-si linga blanita, chiar daca tu ai spalat -o si va inghiti urmele de sampon ramase, care ii pot face rau.

Dupa ce ai clatit-o scoate-o intr-un prosop curat si sterge-o bine. Tine-o intr-un loc cald pana se usuca si ai grija sa nu stea in curent. Daca pisica nu se sperie de zgomotul feohn -ului incearca sa o usuci cu acesta.

Majoritatea pisicilor tremura cand sunt spalate si tremuratul poate continua o perioada si dupa usc

giorgi2 a raspuns pe 26.01.2012:

ei un lighian dar sa fie cald afara pt cand mai iese pe balcon daca stai la bloc se poate raci! adica raceste si apa calduta neaparat si umpic de sampon special ai gtrija de ochi sa fie sampon fara usturaturi o speli la parti intime mai intai si dupa aia pe cap si pe spate si pe labute ai grija la ochi acolo neaparat nu trebuie sa ajunga apa sau sampon dupa ce o clatesti o iei in patura si o usuci sau o poui panga calorifer asa fac eu catelusa mea dar pisicii nu stii nuici daca am spalato vreodata! defapt niciodata pt ca e mai bn sa o lasi sa se spele singurA! NU ESTE IGIENIC ASA DAR PT PISICUTA ESTE MAI BINE!

criss99991011 a raspuns pe 25.01.2012:

pisicile nu se spala pe bune akm ele se spala singure:))