Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Este o zi grea pentru tine, te vei simti obosit/a. Trebuie, totusi, sa faci un efort sa ramai conectat/a la ce se intampla in jurul tau.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Ati auzit ca soldatul Bula si-a rupt piciorul? Cum asa? Vedeti groapa aceea? Nu. Nici el n-a vazut-o.

› vrei mai mult

Cultura generala

Lacustele sunt folosite ca aliment in tari precum Mexic, China sau Indonezia.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Printesa bob de mazare   

de Hans Christian Andersen

Planse de colorat cu Printesa bob de mazare

Asculta povestea cu imagini animate!

Descarca planse de colorat cu Printesa bob de mazare
A fost odata ca niciodata un tanar print, care s-a intors acasa dupa o lunga calatorie prin intreaga imparatie. Era in cautarea unei printese pe care voia s-o ceara in casatorie. Calatoria a fost foarte lunga, dar nici una dintre printese nu s-a dovedit a fi perechea potrivita pentru printul nostru. Parintii lui ar fi dorit foarte mult sa se intoarca acasa cu o mireasa potrivita, pe seama lui. Printul se intorcea spre casa, gandindu-se cu tristete ca la fiecare pretendenta gasise cate un cusur. Era tare obosit si trist dupa drumul pe care il facuse. Era trist, mai cu seama ca nu reusise sa satisfaca dorinta parintilor sai. La palat, parintii sai, regele si regina-mama l-au intampinat cu multa dragoste, in ciuda faptului ca fiul lor s-a intors fara sa-si fi gasit o sotie.

 

Descarca planse de colorat cu Printesa bob de mazare Ei erau tare bucurosi ca fiul lor se intorsese nevatamat din calatorie si ca puteau sa-l imbratiseze din nou dupa pofta inimii. Isi iubeau feciorul nespus de mult si ar fi dorit ca acesta sa devina un tanar conducator intelept si cu mult noroc in viata. Din cauza aceasta l-au inconjurat cu multa dragoste si intelegere, dar cu toate acestea, dupa primele momente de bucurie ale revenirii, printul tanar devenii din ce in ce mai trist si ingandurat. Nu mai mergea la vanatoare, nu mai calatorea, nu mergea la petreceri. Statea toata ziua in odaia lui, visand.

Descarca planse de colorat cu Printesa bob de mazare