Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

culmea tenisului:sa joci tenis cu o racheta NASA

› vrei mai mult

Cultura generala

Aproximativ cu 6 milioane de ani in urma a avut loc criza messiniana, atunci cand Marea Mediterana s-a evaporat aproape complet.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Pinnochio

Pinocchio, in loc sa devina baiat, pleaca pe furis cu prietenul sau Fitil in "Tara Distractiilor". Ajunsi in imparatia jucariilor, s-au jucat, au lenevit, uitand de alte griji. Dupa cinci luni de fericire, Pinocchio simte spre marea lui mirare ca-i cresc urechile si se preface in magar. Chiar arata ca un magar, si el si pritenul lui Fitil. Niste circari i-au dus la circ si, pentru putin ovaz, munceau saracii din greu. In cele din urma Pinocchio este cumparat de un jupan care dorea sa faca o toba din pielea lui de magar. Este aruncat in mare cu gand sa-l inece, dar cand il scoate pe Pinocchio din apa, ramane uimit, ca in loc de un magar mort vede o papusa vie. Dupa ce il amagi cu vorba pe jupan, la o neatentie a acestuia, Pinocchio sari in ocean. Descarca planse de colorat cu Pinocchio

Dar, vai! O balena il inghite si, o data cu el, si foarte multa apa. Pinocchio se zbatea in burta balenei incercand sa scape, cand deodata, doua brate puternice l-au prins si l-au scos din apa. Era Gepetto! Ce s-au mai bucurat ca sunt iar impreuna. Si-au povestit fiecare prin ce au trecut, au plans, au ras si s-au bucurat iar de revedere. Dupa un timp au realizat ca trebuie sa gaseasca o cale de a scapa din burta balenei.

Descarca planse de colorat cu Pinocchio
Observand ca noaptea balena doarme cu gura deschisa, cei doi au planuit sa scape. Zis si facut. Pluta cu care au iesit din gura balenei nu a rezistat valurilor si s-a rupt. Au inotat o vreme pana cand
 Gepetto a obosit. Atunci Pinocchio i-a cerut batranului sa se aseze peste el, fiind din lemn ii era usor sa inoate si sa ramana la suprafata. Au mai plutit in deriva o vreme pana cand au ajuns la mal. Atunci realizasera ca sunt aproape de casa.