Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

3 tipi mor si ajung la poarta Raiului. Sf Petru ii intreaba:
- De cate ori v-ati inselat nevestele?
- Eu niciodata in 30 de ani de casnicie, raspunde primul.
- Foarte bine, uite ai aici un Mercedes sa te plimbi in Rai.
- Eu o singura data in 40 de ani de casnicie, spune al doilea.
- Nu e chiar atat de grav, se iarta. Uite un Hyundai sa mergi cu el prin rai. - Eu de vreo 10 ori in 20 ani de casnicie, raspunde ultimul.
- Aoleu, ce rau ai fost. Insa pentru ca ai fost cinstit, uite o Dacie sa mergi cu ea prin Rai.
Dupa cativa ani se intalnesc cel cu Dacia si cel cu Mercedesul la un stop. Cel cu Mercedes plangea. - De ce plangi omule? Ce s-a intamplat?
- Uite, a murit nevasta-mea ieri si am vazut-o azi prin Rai pe role

› vrei mai mult

Cultura generala

Prima emisiune de marci postale a aparut in Marea Britanie la 6 mai 1840 (the "Penny Black") afisand portretul reginei Victoria.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Pinnochio

Pinocchio, in loc sa devina baiat, pleaca pe furis cu prietenul sau Fitil in "Tara Distractiilor". Ajunsi in imparatia jucariilor, s-au jucat, au lenevit, uitand de alte griji. Dupa cinci luni de fericire, Pinocchio simte spre marea lui mirare ca-i cresc urechile si se preface in magar. Chiar arata ca un magar, si el si pritenul lui Fitil. Niste circari i-au dus la circ si, pentru putin ovaz, munceau saracii din greu. In cele din urma Pinocchio este cumparat de un jupan care dorea sa faca o toba din pielea lui de magar. Este aruncat in mare cu gand sa-l inece, dar cand il scoate pe Pinocchio din apa, ramane uimit, ca in loc de un magar mort vede o papusa vie. Dupa ce il amagi cu vorba pe jupan, la o neatentie a acestuia, Pinocchio sari in ocean. Descarca planse de colorat cu Pinocchio

Dar, vai! O balena il inghite si, o data cu el, si foarte multa apa. Pinocchio se zbatea in burta balenei incercand sa scape, cand deodata, doua brate puternice l-au prins si l-au scos din apa. Era Gepetto! Ce s-au mai bucurat ca sunt iar impreuna. Si-au povestit fiecare prin ce au trecut, au plans, au ras si s-au bucurat iar de revedere. Dupa un timp au realizat ca trebuie sa gaseasca o cale de a scapa din burta balenei.

Descarca planse de colorat cu Pinocchio
Observand ca noaptea balena doarme cu gura deschisa, cei doi au planuit sa scape. Zis si facut. Pluta cu care au iesit din gura balenei nu a rezistat valurilor si s-a rupt. Au inotat o vreme pana cand
 Gepetto a obosit. Atunci Pinocchio i-a cerut batranului sa se aseze peste el, fiind din lemn ii era usor sa inoate si sa ramana la suprafata. Au mai plutit in deriva o vreme pana cand au ajuns la mal. Atunci realizasera ca sunt aproape de casa.