Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Care e Culmea CUTREMURULUI? Sa urci cu liftu si sa cobori cu tot Apartamentul

› vrei mai mult

Cultura generala

Furnica faraon este purtatoare de numeroase boli, precum salmonella, streptococi si stafilococi. Este omnivora (polifaga) si se hraneste cu substante bogate in albumina, precum carne, carnati si paine, dar si sange, puroi si saliva. Aceste furnici sunt atrase de bandaje si pansamente si se hranesc cu carne si sange din rani, transmitand totodata diversi microbi, ele fiind o problema serioasa, mai ales in spitale. Furnica faraon provoaca pagube materialelor, cand patrunde in aparate electronice, de exemplu in computer, unde provoaca scurtcircuite.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Pinocchio ii promite apoi Zanei ca nu va mai minti si se va duce acasa, dar pe drum se intalneste cu vulpea si motanul. Se lasa convins de acestia sa mearga in Campia Minunilor si sa ingroape banutii acolo, ca sa-i inmulteasca.

Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, Pinocchio este tras pe sfoara si ramane fara banuti, vulpea si motanul dezgropand banii pe cand Pinocchio era in oras. Nebun de deznadejde, alerga degraba in oras si se duce drept la tribunal, ca sa-i dea pe mana judecatorului pe cei doi pungasi care il jefuisera. Dar ce sa vezi? Pinocchio este gasit vinovat si bagat la inchisoare. Acolo a stat patru luni.


Eliberat din inchisoare, Pinocchio vrea sa se intoarca spre locuinta Zanei, dar in drum, e prins intr-o cursa de dihori si capturat de un taran, care il pune in locul unui caine sa pazeasca un cotet de pasari. Pinocchio reuseste sa prinda patru dihori care dadeau tarcoale pe la cotetul de pasari si, drept rasplata ca a fost credincios, este eliberat.

Pinocchio pleaca spre casa Zanei fericit ca este liber. Ajuns acolo, descopera ca Zana nu mai era, in schimb se intalneste cu un porumbel de la care afla ca Geppetto a plecat pe mare. Cu ajutorul porumbelului, Pinocchio ajunge pe tarmul marii si se arunca in ocean dorind sa ajunga la Geppetto. 

Descarca planse de colorat cu Pinocchio

 

Pinocchio, insufletit de nadejdea de a ajunge la vreme ca sa-l scape pe bietul sau tata, inota toata noaptea. Si ce noapte ingrozitoare! Turna cu galeata, batea grindina, tuna groaznic si fulgere scaparau, de parea ca e ziua. Spre dimineata, izbuti sa vada nu tocmai departe o bucata lunga de pamant. Era o insula in mijlocul marii. Aceasta insula era "Insula Albinelor harnice" unde o regaseste pe Zana. Pinocchio fagaduieste Zanei ca o sa fie cuminte si ca se va pune pe invatatura, pentru ca s-a saturat sa mai fie papusa si vrea sa devina un baiat ca toti baietii. 

Descarca planse de colorat cu Pinocchio