Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

doi tarani se plimbau unul ii spune celuilalt:
- Ba! tu bei o bere?
-Da
-Atunci du-te si o bea mai repede ca te astept aici.

› vrei mai mult

Cultura generala

O zi are 23 de ore, 56 de minute si 4,09 secunde. Rotatia Pamantului incetineste usor cu timpul; astfel, in trecut ziua era mai scurta. Acest lucru se datoreaza efectului gravitational al Lunii asupra Terrei. Ceasurile atomice arata ca o zi moderna este mai lunga cu aproximativ 1,7 milisecunde decat in urma cu un secol. Analiza inregistrarilor astronomice istorice arata o tendinta de incetinire de 2,3 milisecunde pe secol incepand cu secolul al VIII-lea i.Hr.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Seara, pe cand isi facea de mancare, directorul a observat ca a ramas fara lemne de foc, atunci si-a adus aminte de Pinocchio. S-a gandit ca e numai bun de pus pe foc pentru a-si face mancarea. Dar vazandu-l cum se zbatea si  urla: „Nu vreau sa mor, nu vreau sa mor!", i se facu mila de el. Iar pentru ca se simti vinovat, directorul ii oferi cinci banuti de aur. Pinocchio tare se mai bucura. Ii multumi directorului si pleca spre casa.

Pe drumul spre casa nu observa ca este urmarit. La un moment dat, o vulpe si un motan i-au iesit in cale.

-Unde te grabesti baietasule? il intreba vulpea cea sireata. Din vorba in vorba, cei doi, vulpea si motanul, aflara de banutii lui Pinocchio. 

 

-Noi stim cum ai putea sa-ti inmultesti banutii. Vino cu noi in Campia Minunilor! Acolo, daca ingropi banutii, a doua zi va creste un copac cu crengile pline cu banuti, spuse vulpea.

Pinocchio a acceptat, dar pe drum, a fost parasit de cei doi tovarasi, iar mai tarziu, Pinocchio a fost prins de doi talhari si spanzurat de o craca de copac.

Pinocchio a strigat dupa ajutor. La un moment dat a aparut o zana buna care l-a eliberat, l-a dus acasa la ea, l-a facut bine si apoi l-a luat la intrebari:
Descarca planse de colorat cu Pinocchio

 

-Unde sunt banii? 
-I-am pierdut, a incercat s-o pacaleasca Pinocchio, dar cu fiecare minciuna, nasul ii crestea din ce in ce mai mare.

Descarca planse de colorat cu Pinocchio

Cum lesne va puteti inchipui, Zana il lasa pe Pinocchio sa planga si sa urle aproape o jumatate de ceas din pricina nasului care nu-i mai incapea pe usa: si l-a lasat sa planga ca sa-l invete minte sa se lase de naravul de a spune minciuni, cel mai urat narav ce-l pot avea copiii. Dar cand il vazu tras la fata si cu ochii iesiti din cap de bocet, i se facu mila de el si batu din palme. La semnul acesta, intrara in odaie prin fereastra mii si mii de pasarele care, asezandu-se pe nasul lui Pinocchio, incepura sa i-l ciugule, si i l-au ciugulit asa de bine incat peste cateva minute, nasul nesfarsit de lung al papusii, isi capata iarasi marimea obisnuita.