Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi te vei bucura de calatoria pe care o faci. Nu te deranjeaza ca esti singur/a in aceasta calatorie. Ai timp sa gandesti linistit/a la ce urmeaza sa faci in urmatoarea perioada de timp.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mama, mama, poti sa-mi dai o prajitura?
- Ia-o de pe raftul de sus, din dulap!
- Mama, dar n-am maini!
- Eh, daca n-ai maini, nu primesti prajituri!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 2 out of 6   # Numar de greseli ramase: 4

_ _ _ _ _ Z_ _ _ _ _ _ V


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 iunie 1922
Ziua Mondiala a Oceanelor


La 8 iunie se celebreaza Ziua Mondiala a Oceanelor, instituita de Organizatia Natiunilor Unite in 1922, cu ocazia summitului de mediu de la Rio de Janeiro. Scopul Zilei Oceanelor este de a preveni poluarea din plastic dezvoltand solutii care duc la un ocean sanatos si nepoluat. Oceanele ocupa doua treimi din suprafata planetei si genereaza cea mai mare parte a oxigenului pe care il inspiram, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigura hrana, nutrienti si regleaza clima. In aceasta zi eforturile se concentreaza atat pe atragerea atentiei asupra impactului pe care il au pescuitul excesiv, distrugerea habitatelor, poluarea oceanelor pentru viata marina si cea umana deopotriva, cat si identificarea de solutii pentru a micsoara daunele produse oceanelor. Descopera de ce este apa marii sarata, 4 factori importanti pentru care apa oceanului este sarata si De ce pe Terra este mai multa apa sarata decat dulce in sectiunea Afla ca sa stii din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult