Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Nokia a lansat primul telefon mobil care a avut o conexiune la internet, modelul Nokia 9000 Communicator lansat in 1996. Acest dispozitiv inovator era echipat cu un browser web si permitea utilizatorilor sa se conecteze la internet prin intermediul unei conexiuni de date GPRS (General Packet Radio Service).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua albine jucand fotbal intr-o ceasca, la care una ii spune celeilalte:

- Saptamana viitoare va trebui sa jucam mai bine!
- De ce? intreaba cealalta albina
-Pentru ca avem meci intr-o cupa!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ultima zi pentru înscrierea la examenul de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie)

13 Mai 2005
Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat 2005, vineri 13 mai a.c., este ultima zi pentru înscrierea candidaților care intenționează să susțină acest examen. Înscrierea are loc la secretariatele liceelor, după cum urmează:
- pentru candidații din seria curentă, tabelele sunt întocmite de profesorii diriginți, în conformitate cu evidențele din licee (tabelele conțin opțiunile pentru probele de examen și semnăturile elevilor);
- pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face de secretarii liceului din centrul de examen la care este arondat liceul pe care candidații l-au absolvit, pe baza actelor prezentate de aceștia (certificate de naștere și, după caz, de căsătorie, foaia matricolă și situația școlară din clasele liceale). În situația schimbării domiciliului în altă localitate, menționată ca atare în actele de identitate, candidații din seriile precedente se pot înscrie pentru a susține bacalaureatul la un liceu de același profil, stabilit de comisia județeană de bacalaureat din județul în care se află noul domiciliu al candidatului.
Candidații care au fost respinși la bacalaureat în sesiunile anilor 2003 sau 2004 și care solicită recunoașterea unor probe promovate în aceste sesiuni, vor prezenta la înscriere și o adeverință, eliberată de liceul pe care candidatul l-a absolvit, din care să reiasă rezultatele obținute la examenul de bacalaureat în sesiunile menționate. Adeverința, semnată de directorul și secretarul unității de învățământ absolvite va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplinele susținute și notele obținute la fiecare probă (a - f). De asemenea, vor fi consemnate și cazurile în care candidatul nu s-a prezentat sau a fost eliminat la una sau mai multe probe.
Tabelele de înscriere la prima sesiune a examenului de bacalaureat pentru absolvenții din seria curentă, întocmite conform calendarului, se actualizează după încheierea semestrului al doilea (prin eliminarea candidaților corigenți, repetenți, cu situația neîncheiată sau exmatriculați) și se transmit, în termen de trei zile de la încheierea cursurilor, semnate și stampilate de director, centrului de examen la care școala este arondată. De corectitudinea datelor transmise răspunde directorul unității de învățământ la care candidații au absolvit cursurile liceale. Pentru elevii de clasa a XII-a, care susțin examene de corigență se va stabili, în graficul corigențelor o zi specială de înscriere pentru sesiunea a doua de bacalaureat.
Pentru a doua sesiune de bacalaureat, înscrierea candidaților se face conform graficului anunțat (18 – 23 iulie 2005). Reamintim faptul că încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a a fost stabilită pentru data de 17 iunie 2005, prima probă a examenului de bacalaureat din acest an – limba și literatura română (oral) – urmând să se desfășoare în zilele de 27 și 28 iunie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri