Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare vulcan al Europei este Etna.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stiti ce face un tata scotian care isi iubeste copii?
R: Ii duce la cofetarie ca sa vada cum mananca ceilalti clienti prajituri.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Testele nationale s-au terminat, incepe bacul

25 Iunie 2007
In timp ce fostii scolari se pregatesc acum de admiterea la liceu, absolventii acestuia incep astazi examenul de maturitate

Peste 230.000 de absolventi au rasuflat ieri usurati (mai mult sau mai putin...) la afisarea rezultatelor de la testele nationale ale lui 2007. La o prima impresie, produsa de rezultatele partiale facute publice duminica, rezulta o promovabilitate superioara anilor anteriori. La proba orala de limba si literatura romana de astazi si-au anuntat participarea in jur de 200.000 de aspiranti la bacalaureat.

In Tulcea, procentajul celor care au trecut de testele nationale este cu sase la suta mai mare fata de cel din 2006. "Cred ca si modul de desfasurare a examenului din acest an a contribuit la cresterea gradului de promovabilitate. Anul trecut, elevii au avut parte de elementul surpriza la probe, dar anul acesta au fost facute publice peste o suta de variante de probe", a mentionat seful Inspectoratului Scolar Judetean, Mihai Stroe.

Si elevii din judetul Gorj care au sustinut testele nationale au obtinut rezultate mai bune anul acesta, comparativ cu anul trecut. Promovabilitatea a fost de 86,4%, cu patru procente mai mare fata de vara anului trecut.

In Mehedinti, din totalul de 3.100 de elevi inscrisi la testele nationale, doar sapte au obtinut media 10, 647 dintre ei au picat cu note chiar si de trei, iar 81 de elevi nu s-au prezentat la examen.

Procentajul de promovabilitate este de 78,56%. Aproximativ 70% din elevii galateni au reusit sa obtina o nota de trecere la examenele abia incheiate. S-au obtinut opt note de 10, pe intreg judetul.

Din aceasta dimineata, este randul absolventilor de liceu sa intre in examene. Seria verificarilor incepe cu proba orala de limba si literatura romana, la care si-au anuntat participarea in jur de 200.000 de candidati.

Sursa: Adevarul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri