Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Sistemul matematic decimal a fost introdus in anul 45 IH de catre Sumerienii din Mesopotamia.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O pereche scotiana in varsta sta la gura sobei. La un moment dat femeia exclama:

- John, ai putea si tu sa ma duci odata la film!

- Dar draga mea, am mai fost!

- Da, dar intre timp au inventat sonorul!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Testele Nationale se vor da la sfarsitul clasei a X-a

01 Iunie 2005
Conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) va incepe din toamna sa aplice noile modificari aduse sistemului de invatamant. Dupa ce invatamantul superior a fost reformat si va functiona din toamna pe sistemul trei ani facultatea, doi ani masterul si trei ani doctoratul, acum se lucreaza si la schimbarile care vor fi aduse invatamantului prescolar si preuniversitar.
Modificarile aduse vor viza in principal evaluarile. Astfel, se va introduce un nou examen la clasa a IV-a. Potrivit secretarului de stat, Paloma Petrescu, testarea va avea un singur scop: acela de a afla care este nivelul cunostintelor elevilor.
Trebuie spus ca trecerea in clasa a V-a nu va fi influentata de rezultatele la acest examen. O alta modificare, care ar putea fi adusa incepand cu anul scolar 2005 - 2006 vizeaza mutarea Testelor Nationale la sfarsitul clasei a X-a, cand se termina invatamantul obligatoriu. "In prezent ne gandim si la o formula de evaluare pentru absolventii clasei a VIII-a, pentru ca nu putem lasa admiterea la liceu doar pe baza mediilor din gimnaziu", ne-a precizat Paloma Petrescu.
Secretarul de stat a adaugat ca la ora actuala se lucreaza si la un nou curriculum pentru clasele a XI-a si a XII-a, care va duce la o diminuare a materiilor. Actul normativ ii va obliga pe elevi sa-si aleaga materiile de Bacalaureat inca de la inceputul clasei a XI-a, care trebuie sa fie in concordanta cu specializarea aleasa.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri