Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pe globul pamantesc exista nu mai putin de 800 000 de specii de insecte. S-a calculat ca pe un km patrat de pamant se afla 2 miliarde de insecte diferite.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce Regele Artur avea o masa rotunda?
Pentru a nu fi trimis la colt!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Subiectele de la Bac nu se schimba in sesiunea de toamna

19 August 2008
Subiectele de la bacalaureat raman neschimbate in sesiunea de toamna fata de examenul din vara. Doar cerintele subiectelor de la probele orale pot fi modificate, a precizat, luni, directorul in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) Daniel Tomoni.

"Subiectele din toamna sunt aceleasi pe care Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) le-a intocmit si pentru sesiunea de vara. Subiectele nu se schimba de la o sesiune la alta. In schimb, comisiile din centrele de examen au trei posibilitati in legatura cu cerintele de la probele orale", a explicat Tomoni.

La sesiunea din vara a bacalaureatului, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a sesizat MIRA si DIICOT in legatura cu scurgeri de informatii despre cerintele subiectelor de la proba orala de Limba si literatura romana.

Pentru sesiunea din toamna a bacalaureatului s-au inscris 54.982 de elevi, fie pentru sustinea examenului integral, fie doar pentru probele pe care nu le-au promovat in sesiunile precedente.

Sesiunea a inceput luni, cu proba la Limba si literatura romana (proba A - oral). In 19 august urmeaza proba la Limba si literatura materna (proba C - oral), iar in 20 august - Limba si literatura moderna (proba B - oral).

Prima proba scrisa, la Limba si literatura romana, va avea loc in 21 august, urmata, in 22 august, de cea la Limba si literatura materna, in 25 august, de proba obligatorie a profilului, in 26 august, de o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba scrisa sau practica), iar in 27 august, o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii (proba scrisa sau practica).

Pe data de 29 august vor fi afisate primele rezultate si , in aceeasi zi, vor fi depuse contestatiile (intre 16.00 si 20.00). Pe 1 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri