Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

97 km/ora este viteza pe care o poate prinde pestele spada.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La un meci,comentatorul le zice foarte repede:
-Lovitura,mingea e la Chivu,se apropie de margine stanga pase,Chivu primeste mingera inpoi lovitura inca o lovitura spre poarta.....Baraaaa!....Baraaaa!Se deschide usa intra piturca si zice.mai rar ca ai nostri nu tin pasul

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Modalitati de continuare a studiilor din clasa a XI-a

28 Octombrie 2004
"Admiterea absolventilor invatamantului obligatoriu (de 10 ani) pentru continuarea studiilor in clasele a XI-a si a XII-a se va face de catre o Comisie de inscriere in invatamantul post-obligatoriu, special constituita la nivelul unitatii scolare", se stipuleaza in ultima Metodologie privind continuarea studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu, elaborata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Aceasta noua comisie, formata din directorul liceului, secretarul-sef al unitatii si dirigintii claselor a X-a, va stabili disciplinele si programele pentru examenele de diferenta, precum si criteriile specifice de departajare a candidatilor. In concluzie, "admiterea absolventilor ciclului inferior al liceului in ciclul superior al liceului se va face fara examen, prin inscriere la unitatea scolara la care doresc sa isi continue studiile, in limita locurilor disponibile, in ordinea descrescatoare a mediilor", arata articolul 4, alin. 1 din Metodologie.

In situatia in care absolventii claselor a X-a doresc continuarea studiilor liceale in aceeasi unitate de invatamant si in aceeasi specializare sau calificare profesionala, ei depun doar o simpla cerere. Daca numarul solicitantilor este mai mic sau egal cu numarul locurilor alocate la clasa a XI-a, la aceeasi specializare sau calificare, atunci toti candidatii sunt declarati admisi. De asemenea, daca pe ultimul loc se afla mai multi candidati avand aceeasi medie de admitere, departajarea se va face dupa media claselor a IX-a si a X-a la disciplinele din aria curriculara corespunzatoare si dupa media de la disciplina principala de specialitate, pentru profilul unde doreste sa continue studiile.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri