Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Esti suparat/a si greu de multumit. Daca nu iti controlezi nervozitatea, risti sa ai neplaceri, atat la joaca, cat si acasa cu parintii. Pe seara, un prieten/a te scoate in parc pentru a te detensiona si pentru relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Turnul Eiffel din Paris a fost construit in 1889 de catre inginerul francez Gustave Eiffel din peste 6.300 de tone de fier de cea mai buna calitate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doamna invatatoare il intreaba pe Bula:
-Bula ce ne da gaina?
-Oua.
-Bravo.Ce ne da oaia?
-Lana si lapte.
-Bravo.Dar ce ne da vaca?
-TEME!!!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Metodologia de organizare a promovari in clasa a IX-a in anul 2004 a fost semnata

04 Septembrie 2003
Ministrul educatiei, Alexandru Athanasiu, a semnat metodologia dupa care se va organiza promovarea in clasa a IX-a in anul 2004, cand se va trece la invatamantul obligatoriu de zece ani, iar examenul de Capacitate va disparea.

O data cu intrarea in vigoare a noii legi a invatamantului preuniversitar, clasele a IX-a si a X-a se vor numi "ciclul inferior al Liceului sau al scolii de arte si meserii" si sunt obligatorii pentru toti absolventii clasei a VIII-a, iar in caz contrar sunt prevazute amenzi intre 500.000 si doua milioane lei. Trecerea in clasa a IX-a se va face computerizat, in functie de rezultatele obtinute de elevi la testarile nationale si in clasele V-VIII, in proportie egala, adica 50% fiecare.
Cei care vor dori sa urmeze un liceu care presupune vocatie (pentru limbi straine, balet, muzica, arte, teologie, sport) trebuie sa promoveze probe de aptitudini. Testarile nationale vor avea subiecte unice pe tara si sunt programate intre 14 -17 iunie, motiv pentru care cursurile se vor incheia pentru ei la 4 iunie.

Testarile vor fi scrise si similare cu examenul de Capacitate, pentru aceleasi discipline: Limba si literatura romana, Matematica, Istoria romanilor sau, la alegere, Geografia Romaniei, precum si o proba pentru elevii care au studiat in limba materna. La testele nationale, programate intr-o singura sesiune, se vor prezenta atat generatia de absolventi 2004, cat si cele anterioare, indiferent de varsta candidatului. Dupa promovarea testelor nationale se va elibera un certificat care atesta acest lucru, iar celor care au "picat" li se poate elibera la cerere foaia matricola pentru clasele V-VIII. Testele vor fi organizate in centre speciale, corectarea se va face (de catre alti profesori), in centre zonale de evaluare, iar contestatiile vor fi analizate in alte centre, chiar si in alt judet. Pentru eliminarea oricarei suspiciuni, ministrul Athanasiu a stabilit ca ultimii trei elevi ramasi in sala de testare sa devina martori pana la predarea ultimei lucrari.

De asemenea, comisia de examinare va amesteca lucrarile inainte de a le preda centrului de evaluare. Automat o lucrarea notata cu o diferenta mai mare de un punct va fi trimisa pentru recorectare unui alt profesor, iar cazul va fi analizat. Elevii prinsi cu fituici vor fi eliminati din testare, iar profesorii care rezolva subiecte, inlocuiesc sau falsifica lucrari vor fi sanctionati, chiar penal. In functie de rezultatele obtinute si de optiunile elevilor, se va face repartizarea computerizata in liceu sau scoli de arte si meserii. In clasa a VIII-a, notarea elevilor se va face dupa criterii stricte, o premiera in Romania, care va fi intai experimentata, apoi se va extinde la nivel national, astfel incat sa fie realizata cu aceeasi exigenta.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri