Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Esti intr-o perioada mai dificila, mai ales din punct de vedere sentimental. Daca esti implicat/a intr-o relatie invata sa fii mai receptiv/a fata de partener/a! Altfel, asteapta-te sa primesti multe reprosuri din partea lui/ei!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Fiecare curcubeu are forma unui cerc intreg. Vedem jumatate de cerc pentru ca suntem cu ''picioarele pe pamant'', iar Pamantul nu ne lasa sa vedem intregul cerc. Din aer insa, lucrurile se schimba si putem observa un cerc intreg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Tatal meu e politist.Al tau ce face?
-Ce zice mama!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

In ciuda zvonurilor, sistemul de admitere la liceu ramane nemodificat

19 August 2004
Sistemul de admitere in clasa a IX-a va fi in 2005 la fel ca in acest an. Elevii vor sustine teste nationale la limba si literatura romana, matematica, istorie sau geografie si la limba materna, acolo unde este cazul. Ponderea testelor nationale va fi de 50 la suta in calculul mediei de admitere, iar media generala a celor 4 ani de gimnaziu va avea o pondere tot de 50 la suta. Copiii vor fi repartizati in licee si in scoli de arte si meserii computerizat. "Elevii care vor intra in clasa a V-a vor da, de asemenea, la finalul gimnaziului examen in forma din 2004 si dorim ca doar din anul scolar 2009-2010 sa eliminam testele nationale", a spus ministrul Athanasiu, fara a avea certitudinea ca va mai conduce Educatia si in 2009. Incepand cu anul scolar 2004-2005, absolventii claselor a X-a de la scolile de arte si meserii (cu certificat de absolvire a testelor nationale sau a examenului de capacitate) se pot transfera in ciclul superior la liceu doar daca vor urma un an de completare. Dupa parcurgerea anului de completare, elevul va prinde unul dintre locurile libere de la licee doar daca da examene de diferenta. In plus, transferul se va face in ordinea descrescatoare a mediei de absolvire a scolii de arte si meserii.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri