Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Nero este imparatul roman care a dat foc Romei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pana de curent intr-un Supermall.
Patru persoane au ramas blocate in lift si doua blonde pe scara rulanta.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Examenul de bacalaureat merge inainte, la fel si ancheta

06 Iulie 2006
Peste 22.000 de absolventi au sustinut ieri, proba obligatorie de profil din cadrul examenului de bacalaureat. Astazi candidatii vor sustine, scris sau practic, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare, urmand ca vineri, 7 iulie, sa dea ultima proba din cadrul examenului de bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele celorlalte arii curriculare, scris sau practic. Rezultatele vor fi afisate pe 10 iulie, urmand ca, in perioada 11- 13 iulie, sa fie rezolvate eventualele contestatii. Pe 14 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Examenul de bacalaureat a debutat pe 26 iunie, cu proba orala la limba si literatura romana. Au urmat probele orale la limba si literatura moderna si, respectiv, materna.
Pe 4 iulie, peste 6.600 de absolventi de clasa a XII-a au sustinut proba scrisa la limba si literatura materna. Dupa ce, in seara zilei de 2 iulie, ziaristi de la un cotidian central au cumparat cele trei variante de subiecte la examenul de limba si literatura romana, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a decis crearea de noi subiecte la toate probele scrise din cadrul bacalaureatului.
In seara zilei de marti, mai multi parinti au semnalat, la Ministerul Educatiei, faptul ca sunt in posesia subiectelor la proba de matematica. Pentru a inlatura toate banuielile, ministrul Mihail Hardau a extras trei variante noi, dintre care a ales, miercuri dimineata, subiectele de examen. Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 si politisti ai Sectiei 3 au audiat marti mai multe persoane in legatura cu sustragerea subiectelor la limba romana pentru examenul de Bacalaureat. Surse autorizate declara ca printre cei audiati s-au aflat fostul sef al Serviciul National de Evaluare si Examinare din Ministerul Educatiei, Adrian Stoica, adjunctul acestuia, inspectorii scolari Marilena Lascar si Mihail Stan, precum si doi informaticieni. Audierile vor continua si in zilele urmatoare.

Sursa Cronica Romana

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri