Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pe trunchiul arborelui de cacao cresc fructele din care se prepara delicioasa ciocolata.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Erau odata doua babe. Una de 88 de ani si una de 98 de ani. Merg ele la mormatului sotilor si se intreaba una pe alta.
-Dar tu cati ani ai?
-Eu am 88 de ani
-Dar tu?
-Eu am 98.
-Pai mai ai de gand ca te mai intorci acasa????

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii care au dat Bac-ul la Liceul "Ion Barbu" vor fi audiati de procurori

13 Iulie 2006
Inspectoratul Scolar Bucuresti anunta ca face o ancheta paralela. La propriu si la figurat

Ancheta de la Parchetul Capitalei avanseaza in ritm alert
Procurorii au ascultat cele doua inregistrari facute de elevul de la „Dimitrie Gusti“ in sala de clasa de la Liceul „Ion Barbu“
Incepånd de saptamåna viitoare, elevii care au sustinut examenele in sala numarul sase vor fi chemati la audieri pentru a descrie ce s-a intåmplat in timpul Bacalaureatului
Inspectoratul Scolar Bucuresti a anuntat ca desfasoara o ancheta paralela... la propriu si la figurat
Inspectorii s-au multumit doar sa rasfoiasca din nou lista cu supraveghetorii pentru a o gasi pe „doamna Madalina“, si abia acum au solicitat CD-ul cu inregistrarile audio
Intre timp, fostul secretar de stat Paloma Petrescu a revenit in calitate de consilier in Ministerul Educatiei si Cercetarii, dupa un scandal de proportii ce a dus la demiterea sa
In plina ancheta penala referitoare la Bacalaureat, Paloma Petrescu revine in minister, dupa scandalul de la Testele Nationale

Ceea ce se intampla astazi in invatamantul romanesc intrece orice inchipuire. Un secretar de stat revine in calitate de consilier in Ministerul Educatiei si Cercetarii, dupa un scandal de proportii. Testele Nationale au fost „incununate“ cu furturi de subiecte, Bacalaureatul este zguduit de acuzatii de coruptie, ajunse in atentia procurorilor, iar peste toate astea se asterne indolenta din ceasul al doisprezecelea a celor obligati sa vegheze la bunul mers al sistemului.

Dupa cum va spuneam, ieri, ancheta procurorilor avanseaza in ritm alert. Spre deosebire de cea a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a carui conducere nici macar nu a avut curiozitatea sa asculte inregistrarea, pentru ca nu au solicitat, asa cum au facut-o procurorii bucuresteni, de prima data, CD-ul continand convorbirile din sala de examen.

Expertiza tehnica
Toti elevii (dupa spusele inspectorului general scolar al Capitalei, 15 la numar, dupa relatarile liceanului care a facut inregistrarile, 18) vor fi audiati de procurorii bucuresteni incepand de saptamana viitoare. Ei vor trebui sa dea amanunte despre modul in care s-a desfasurat examenul, ce s-a intamplat in sala de clasa, daca si cum s-a copiat, daca si cum au fost dati bani profesorului-supraveghetor. Procurorii vor expertiza inregistrarile audio facute de elev pentru a vedea autenticitatea lor.

Ancheta paralela
De cealalta parte, inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu, se bate cu pumnii in piept ca face si el o ancheta, dar nu crede in veridicitatea inregistrarilor audio. Nici macar nu s-a obosit sa le ceara, asa cum au facut-o procurorii bucuresteni, chiar de la demararea anchetei. Cristian Alexandrescu s-a multumit sa rasfoiasca listele cu profesori-supraveghetori pentru a o gasi pe „doamna Madalina“, dar nu a reusit sa o descopere. Inspectorul general ne-a declarat ca va vorbi cu profesorii-supraveghetori de la parterul Liceului „Ion Barbu“, unde elevii de la Liceul „Dimitrie Gusti“ au dat Bacalaureatul. La parter se afla sala de clasa numarul 6, in care s-a facut inregistrarea audio.

Partea plina a paharului

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, ancheta paralela (la propriu si la figurat) a relevat faptul ca, in sala de clasa numarul 6, doar 15 elevi au fost prezenti si au sustinut examenul, si nu 18 cum ne-a declarat noua elevul. De fapt, acesta din urma nici macar nu a fost pus sa numere elevii din sala de clasa, ci doar ne-a relatat ce si-a adus aminte dintr-o zi tensionata.
De fapt, se pare ca inspectorul general Cristian Alexandrescu vede doar partea goala a paharului sau partea luminata a Bacalaureatului. Pierzandu-se in amanunte de acest gen, Cristian Alexandrescu „uita“ de ceea ce se stie de 16 ani incoace – modul execrabil in care se desfasoara un examen important in invatamantul romanesc. Si daca nici acum nu crede sau se preface ca nu stie, cel mai bine ar fi sa faca un sondaj printre liceenii care au sustinut in anii precedenti Bacalaureatul si acestia o sa-i confirme.

Inspectorul Alexandrescu, restantier la anchete

Buimacit, probabil, de avalansa si viteza evenimentelor care au bulversat, la sfarsitul saptamanii trecute, examenul de Bacalaureat desfasurat la liceul bucurestean „Ion Barbu“, seful Inspectoratului Scolar General, Cristian Alexandrescu, a reactionat cu promptitudinea melcului. Desigur, ca orice demnitar ce se respecta, mai-marele dascalilor bucuresteni si-a etalat profunda sa analiza a evenimentelor care au scandalizat, deopotriva, elevi, parinti, procurori si pe insusi ministrul Hardau, intr-un „comunicat de presa“, mustind de ridicol si limbaj ce ar fi facut mare cinste „epocii de aur“. Mai concret, „vigilentul“ demnitar a catadicsit sa comunice natiunii faptul ca, „Inspectoratul Scolar desfasoara, in paralel cu ancheta Parchetului Capitalei, o actiune proprie“. Cu tot respectul, ne permitem sa-i amintim domnului bugetar inspector-sef ca o asemenea „izbanda“ nici nu ar fi trebuit anuntata, mai ales dupa atat amar de timp. Asta, pentru simplu motiv ca, daca tot nu a vegheat la buna desfasurare a examenelor, declansarea respectivei anchete ar fi trebuit sa fie primul pas facut de institutia pastorita de inspectorul scolar Alexandrescu. In ceea ce priveste indemnul final al comunicatului emis si semnat de inspectorul sef prin care „conducerea Inspectoratului Scolar incredinteaza opinia publica, elevii si parintii acestora ca doreste finalizarea acestui caz conform reglementarilor legale in vigoare“, credem ca ar fi fost „de senzatie“ si ar fi primit felicitari intr-o alta epoca, unde limbajul de lemn producea un „rumegus“ aducator de prime, functii, „ordine si medalii“. Asa, toata aceasta „opera“ a inspectorului Alexandrescu, pe langa faptul ca este tardiva, este si inutila.
(Laurentiu Solomon)

Cititorii ziarului «Gardianul» isi exprima pe site opiniile referitoare la desfasurarea Bacalaureatului

Eugen: Romania condusa de altii
Au prins si ei o coada de soarece... dar sobolanii aia mari scapa.. si e plina tara de ei si asa a fost de multa vreme incoace... sa fim seriosi... cati romani cinstiti ati vazut voi? Foarte putini. Repet, in fiecare centru de examinare s-au aranjat minuni. Personal mi-e ciuda ca niste analfabeti intra in locul celor normali la facultate. Asta pentru ca multe facultati nu au concurs de admitere. Este clar o nedreptate. Sunt doua mari schimbari: copiii din ziua de azi scad la invatatura si echilibrul facut prin coruptie. Daca s-ar mai da o data la sange BAC-ul ar pica 50-60%.

Vasile: Oare?
Nu mai fiti voi cei ce impartiti dreptatea aiurea! Toti daca pot se „inspira“ la examenele ce le au de dat! As vrea sa vad pe cel care spune ca el chiar daca poate nu o face! Durerea mare e alta: dupa examen toti se dau eroi, dar inainte le tremura „eroismul“ atat de tare incat fac pe dracu-n patru ca sa le fie mai usor. Si cum s-o faca daca nu cu un banut acolo, o cafea dincolo, o minerala pentru cine nu vrea altceva... Mare dreptate are ministrul! Toti fac reclamatii dupa, numai ca atunci cand vine ceasul examenului odraslei se dau de ceasul mortii sa-l treaca ca gasca prin apa... „protocolul“ sa traiasca! Si inca ceva: mare atentie la pregatirea profesorilor! Nu e posibil ca sa nu se poata pune de acord cum e cu intelectualul satului! Elevul invata ceea ce i se preda!

P.S.: Am ascultat cu atentie inregistrarile si nu cred ca au fost facute intr-o sala de clasa... cei care au mai facut cu vreo ocazie asta isi pot da seama despre ceea ce spun!

Grigore Natalia: Examene
Ca profesor cu multa experienta (si multi ani supraveghetor la diverse examene), imi permit sa afirm urmatoarele referitor la examenele de Bacalaureat de anul acesta: in judetele unde s-a obtinut acel urias procent de promovabilitate, profesorii supraveghetori au „inchis ochii“ la foiala din salile de examen (nu neaparat contra unor „atentii“, ci conform ideii pacatoase: „lasa-i, saracii, sa treaca si ei Bacu’!“. In Arges, inspectorul general a fost foarte drastic, anuntand masuri severe impotriva profesorilor supraveghetori care vor indrazni sa „ajute“ elevii.

Gigi: Acarii Paun
Sa se faca anchete referitor la modul de desfasurare a probelor scrise la scolile din judetele cu procentaje de tip comunist la promovarea examenelor de Bacalaureat. Cele doua profesoare incriminate sunt doi Acari Paun, dar cu celelalte mii de supraveghetori, poate cu spagi mult mai mari, cum ramane?

Popescu: 40%
Cineva zicea ca daca s-ar da BAC-ul la sange ar trece 50-60%. Eu zic ca daca ar fi dat pe bune ar lua BAC-ul maximum 40% din elevi si spun asta in cunostinta de cauza (lucrez in invatamant).

Gabi: Raspuns la Popescu
Daca anul asta s-ar fi zis „gata, BAC-ul corect“, ar fi trecut 20%. Asta pana cand deja de la anul elevii ar invata mai mult. Eu am fost olimpic national la 2 metri, la una dintre ele am luat premiul trei in acel an terminal. Nu prea am avut timp sa invat pentru BAC. In plus, aveam si intrarea in facultate asigurata. Am invatat doua saptamani si atat. Nota a fost destul de mare. S-a putut copia la greu, mai ales daca dadeai BAC-ul intr-un orasel mai mic unde profesorii supraveghetori ti-au fost profesori in generala.

Toma Andrei: Ce prefacatorie!
Mi se face sila cand vad cata prefacatorie! Toata lumea stie ca invatamantul cu frecventa redusa este o modalitate de spaga! Stiu si inspectorii de la Inspectoratul Municipiului Bucuresti! De ce nu se verifica notele si lucrarile acestor elevi? Ma refer la lucrarile din timpul anului scolar! Eu am terminat „Gusti“ fara sa citesc o lectie!

Marie-Claire: Esenta Invatamant
„Elevi lenesi, sistem corupt, sistem neadaptat al invatamantului pentru omul de azi. Parinti si profesori corupti, abuzuri in serviciu, mita, multa mita. Directii gresite... Romania!

Dianu: Umilinta
Nimic nu poate distruge mai bine idealul unui tanar absolvent ca atunci cand, dupa ce ai muncit cu sarg ani buni din viata, sa constati ca cei pusi sa te aprecieze nu fac altceva decat sa-si bata joc de munca ta, sa te umileasca printr-un sistem de promovare a nonvalorilor. Acest lucru este extrem de grav atunci cand poarta principala de lansare in viata cum este MEdC genereaza si intretine starea de haos. Ce se mai doreste de la un astfel de tanar umilit si batjocorit? Oare nu este un atac dur la viitorul Romaniei? Cine are interes sa ne raportam la perioada comunista?

Verra: De ce elevii au strans bani?
De ce elevii strang bani si dau la supraveghetori? Cum adica: profesorii se comporta urat? Adica nu i-au lasat pe elevi sa copieze, asta inseamna urat? Daca absolventii stiu materia, de ce au nevoie sa dea bani? Cel care a dat interviul si a recunoscut ca i-a dictat colega este pregatit sa i se anuleze BAC-ul si sa-l dea din nou, in conditii de normalitate, adica fara sa poata discuta cu nimeni si fara sa se inspire de nicaieri?

Iliescu Angela: BAC-ul la frecventa redusa
Sugerez sa se verifice si lucrarile celor care au dat BAC-ul si au fost la frecventa redusa. Multi nu stiu nici sa se exprime corect romaneste, despre o limba straina, sa nu mai vorbim. Matematica? Nu stiu sa faca o impartire cu zecimale. Atunci cum se explica faptul ca au note atat de mari? Nu din intamplare doar la o materie, ci la toate! Acesti oameni au pretentia sa intre si la facultate (nu este o gluma, si vor intra si se vor descurca si aici ca si pana acum), iar copiii nostri care s-au pregatit, dar au avut nesansa sa ia o nota mica la una din materii (celelalte fiind 8, 9, 10) vor sta pe bara anul acesta. Cei din Ministerul Invatamantului pot verifica si liceele teoretice din Ilfov, locul in care cei din Bucuresti, trecuti de o anumita varsta si care vor o diploma de Bacalaureat cu nota mare, fara sa-si dea osteneala sa frecventeze liceul sau doar din cand in cand.

George: Propunere
Daca s-ar anula probele orale ar fi ideal, deoarece este imposibil ca un elev cu nota 10 la oral la Romana sa ia 3 la scris. Si de ce profesorii de Romana nu apar niciodata in comisiile de organizare la Capacitate si la BAC, ci numai ca profesori evaluatori? Sa vada si ei ce inseamna sa lucrezi cate 13 ore pe zi timp de 10 zile si apoi sa iei (oficial) aceeasi suma pe care ei o iau in maximum 2 zile.

Mocanu: Nedreptate
Tot sistemul este prost, ca daca nu ar primi spaga cei de sus nu ar mai primi nici cei de jos. Nedrept este ca elevii buni si cinstiti nu mai sunt o valoare caci sunt mai apreciati cei ce copie sau dau mita. Un copil bun invata, nu se distreaza, parintii muncesc sa-i dea ore in plus de ce se face la scoala (pentru ca din ce in ce profesorii nu mai sunt interesati sa-i invete pe elevi, lipsesc de la ore, le preda intr-o ora cat pentru trei ore si le cere la ora sa stie tot. Intarzie la ore, tine cont de nepotul lui cutare ca trebuie sa-i dea note mari si celor care le da meditatii in particular. Da meditatii particulare chiar in scoala dupa ore etc. La ce sa mai invete copiii cand cutarica a rezolvat cu ceva spaga mai mica decat ar fi dat pe ore in particular? Si parintii sunt sfatuiti, tot de diriginti, sa stranga banii de protocol si cadouri. Asa ca, daca nu s-ar accepta in scoli direct, nu ar strange parintii banii. Deci se impune, nu parintii vor. Doamne starpeste nedreptatile si hotiile in tara asta frumoasa.

Silversurfer: O prostie
Oricum, pustiu’ a copiat, chiar el a zis. Daca e asa de indignat de ce se intampla, de ce a mai copiat? Si pana la urma asta e un fenomen general. Nu are sens sa credem ca BAC-ul reprezinta un examen ce reflecta cultura generala si, sa fim seriosi, ce folos integrale si alte asemenea prostii cand io am dat la medicina? BAC-ul este o prostie si asa va ramane, nu conteaza la nimic atat timp cat exista examene de admitere la majoritatea facultatilor.

Hans: BAC
Buna! Tipul a inregistrat respectiva chestie... si judeca si cred ca-i multumit de ce a facut, dar parca tot el spune ca a copiat de la colega din fata care i-a dictat! Cine este cel corect in acest caz? Eu cred ca trebuie sa nu copieze si sa vina cu jalba in bat, asa cred ca si lui i-a convenit si a fost multumit, iar dupa ce obtine nota la BAC va aparea poate si pe la Oglinda TV sa se mai faca si acolo vreo enspe mii de emisiuni pentru ca n-a mai fost omorat nici un hot. Asa ca ciobul este bine sa se lipeasca la loc pe oala sparta.

În anii trecuti, verificarea prin sondaj a corectorilor a fost simpla apa de ploaie
Reevaluarea lucrarilor de BAC, o frectie populista la picior de lemn

Reevaluarea, prin sondaj, a lucrarilor scrise de Bacalaureat este, în opinia ministrului educatiei, Mihail Hardau, „o premiera nationala“. Din nefericire, trebuie sa contrazicem, deoarece aceasta actiune este doar o premiera pentru actualul mandat de la conducerea institutiei guvernamentale.

(Alexandru Calmâcu)
Cunoscatorii stiu ca aceasta operatie de reevaluare a lucrarilor prin sondaj, dupa finalizarea examenelor si afisarea rezultatelor, s-a desfasurat în aproape toate sesiunile anterioare de Bacalaureat, mai putin la cea de anul trecut, sub mandatul fostului ministru al educatiei Mircea Miclea. Din anul 2000 si pâna în 2004, cel putin la nivel declarativ, ministrii de atunci au impus efectuarea de asemenea reevaluari, cu scopul unei verificari a profesionalismului dovedit de profesorii corectori. Numai ca rezultatele acestor actiuni au fost tinute sub tacere, mass-media aproape ca a uitat de aceasta operatie si, evident, nimeni nu a stiut când si cum s-au finalizat aceste controale. Anul acesta, pe fondul incidentelor de la actuala sesiune de Bacalaureat, conducerea de la Ministerul Educatiei a dispus ca alte comisii de evaluare, decât cele initiale, sa reevalueze prin sondaj lucrarile de la Bacalaureat. „Unul dintre motivele acestei decizii este faptul ca s-au constatat, dupa afisarea primelor rezultate, discrepante foarte mari în cazul unor judete cu procente foarte ridicate, peste 90%, sau foarte mici, de 60%. Printre altele, cu acest prilej, dorim sa verificam daca într-adevar notele obtinute sunt efectul muncii elevilor sau, poate, al unei corecturi mai permisive a comisiilor de evaluare“, ne-a declarat Mircea Muresan, purtatorul de cuvânt al Ministerului Educatiei si Cercetarii. Mai mult, reprezentantul ministerului ne-a informat ca „va fi o comisie care va face selectia judetelor pentru reevaluare, dar momentan nu s-a stabilit înca cine va face reevaluarea“.

Judetele reevaluate, usor de banuit
Fara nici un dubiu, în atentia viitoarei comisii de reevaluare, judetele vizate sunt cele cu procentaje maxime si minime. Astfel, judetele cu o promovabilitate de peste 90 % sunt: Mehedinti (96,34%), Ilfov (93,87%), Suceava (92,69%), Botosani (92,66%), Hunedoara (92,56%), Constanta (92,07%). În coada listei se afla judetele Arges, cu 58,07%, municipiul Bucuresti (66,03%), Brasov (66,33%), Olt (68,23%). Prin urmare, o asemenea reevaluare se impunea, mai ales în conditiile în care rezultatele din acest an sunt cele mai slabe din istoria ultimilor 16 ani a Bacalaureatului. La nivelul tarii, promovabilitatea din acest an este de numai 79,56%, cu aproape sase procente mai mica fata de cea de anul trecut.

Si de asta data, nimic nou sub soare
Dupa cum toata lumea stie, asa cum de altfel s-a anuntat, prin aceasta reevaluare, notele de la lucrari nu vor fi modificate. Mai exact, elevii nu trebuie sa viseze la vreo oarecare revenire asupra mediei si, cel mai probabil, acolo unde se vor gasi abateri de la notarea corecta a raspunsurilor, nici corectorii vinovati nu vor pati nimic.
„În cazul în care se vor gasi încalcari în modul cum au fost evaluate lucrarile candidatilor, vor fi aplicate sanctiuni, potrivit Statutului si Metodologiei de organizare si desfasurare a Bacalaureatului“, a mai precizat Mircea Muresan.
Cine cerceteaza Metodologia amintita, oricine poate descoperi ca sanctiunile stipulate sunt doar de fatada, teoretice: „Constatarea de nereguli grave duce la înlocuirea din comisie a vinovatilor; nu primeste indemnizatia cuvenita; li se interzice participarea în comisiile din sesiunile urmatoare“.

O scrisoare deschisa a parintilor unor liceeni din Caransebes dezvaluie mizeria din timpul Bacalaureatului

«Catre Cotidianul „Gardianul“
Suntem un grup de parinti ai caror copii au sustinut examenul de Bacalaureat 2006 la Liceul Teoretic „Traian Doda“ Caransebes, care cu onor si respect revin cu rugamintea sa ne sprijiniti in domeniul nostru avand in vedere scrisoarea adresata MEC-ului deoarece nu avem cui sa ne plangem. Va multumim pentru intelegere si sprijin.

Catre Ministerul Educatiei si Cercetarii,

Domnule Ministru,
Suntem aproape acelasi grup de parinti care v-am mai scris inainte de examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2006 – ai caror copii au sustinut acest examen la Liceul Teoretic «Traian Doda» Caransebes. Va imploram din nou cu lacrimi in ochi sa trimite-ti o comisie din partea MEC, si nu de la ISJ Caras-Severin, sa cerceteze, sa analizeze si sa ia masurile ce se impun asupra comisiei de Bacalaureat de la Liceul Teoretic «Traian Doda», Caransebes, asupra profesorului Hogea Gheorghe – directorul liceului, prof. Mocanu Eugenia – director adjunct, prof. Dugalia Bauer Anete – director adjunct la Liceul Pedagogic „C.D. Loga“ Caransebes si asupra profesorilor evaluatori de la probele orale, supraveghetorilor pentru neregulile si infractiunile pe care acestia le-au savarsit la acest centru de examen.
In tot timpul desfasurarii examenului cei trei directori au fost alaturi de comisie pe care au influentat-o numai in rau. Alaturi de ei au mai fost si unii parinti care s-au ocupat efectiv de distractia, placerile comisiei si de inmanarea sumelor colosale de bani comisiei, care s-au adunat de la elevi si parinti. Fiecare elev a dat cate 2.500.000 lei pentru comisie. In salile de examen s-au introdus rezolvarile subiectelor. Supraveghetorii au fost cumparati de elevi cu cate 200.000 lei de elev la fiecare proba.
Directorul s-a nascut in localitatea Teregova, localitate aflata la 25 km de Caransebes. Pe perioada examenului, desi nu avea voie, a stat tot timpul in scoala. Vicepresedintele comisiei a fost profesorul Iancu Ion care a fost schimbat din functia de inspector general si pentru neregulile facute la examene. Acesta este un corupt si jumatate. Este o nemultumire totala atat din partea elevilor, cat si a parintilor pentru ca s-au inversat valorile. Adica elevii slabi ai caror parinti sunt cu putere financiara mare, cu dare de mana si din localitatea Teregova au ajuns pe primele locuri (locurile 1, 8, 9, 20, 21, 22), iar elevii buni au ajuns pe locurile joase sau chiar foarte joase in urma clasamentului realizat. Sunt elevi care in 4 ani de liceu au avut rezultate slabe la invatatura, au inregistrat un numar foarte mare de absente, abateri (veneau turmentati la ore) si au obtinut medii peste 9. Se constata ca 6 elevi din localitatea Teregova sunt cu medii de peste 9,70. Primul elev cu media cea mai mare, Grozavescu Ana Sorina cu media 9,98 este din Teregova. Eleva Duma Nicoleta tot din Teregova a fost adusa nelegal prin transfer in clasa a 10-a filologie de la un liceul industrial. Desi a fost slaba la invatatura, a reusit sa ajunga pe locul 8 cu media 9,83. Au fost favorizate Minea Carmen, care a avut mai multe absente decat prezente la scoala in timpul anilor, este pe locul 11 cu media 9,80, si Fleischer Anne de pe locul 14 cu media 9,76. Parintii acestor eleve s-au ocupat de coruperea comisiei si a profesorilor evaluatori la probele orale (primind fiecare cate 15.000.000 lei/profesor evaluator, in afara sumelor pe care le-au dat unii parinti pentru marirea notelor copiilor lor).
V-am avertizat ca in anul 2002 prof. Mocanu Eugenia a participat la examenul de capacitate de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga“ Caransebes, desi nu avea voie deorece avea in examen pe fata vitrega, Mocanu Irina si pe nepoata de frate Tocut Andreea. La examenul de Bacalaureat, Mocanu Irina s-a clasat pe locul 15 cu media 9,76, iar nepoata Tocut Andreea pe locul 2 cu media 9,81. Deci este situata pe locul 2 pe lista Liceului Pedagogic „C.D. Loga“ Caransebes. Acesti elevi au primit personal rezolvarile subiectelor la toate disciplinele. Toti elevii de la disciplina fizica care au fost intr-o singura sala au fost lasati sa discute si sa copieze. Toti au obtinut medii care au fost cuprinse intre 8,30 si 8,90 si se diferentiaza intre ele cu cate 5 sutimi.
La fel si la disciplina chimie s-a intamplat asemanator. Elevul Cojocaru Ion de la profilul stiinte ale naturii - care este din Teregova si tatal sau este cel mai bogat om din aceasta zona a Caransebesului - a obtinut 9,20. Acesta a fost un elev foarte slab la invatatura, chiar si corigent la unele discipline, a inregistrat un numar foarte mare de absente si a fost un indisciplinat. Tatal sau este un om cu dare de mana. Pentru a-l face sa taca din gura la tot ceea ce vede si aude si sa-l multumeasca pe deplin pe un politist, au facut totul ca fiica sa Ghionea Oana sa se claseze pe locul 17 cu media 9,75. Un alt elev foarte slab la invatatura a fost si Serbescu Ion Adrian, care a obtinut media 9,53. Acesta este nepotul familiei Cerna care este cea mai bogata familie din Caransebes. Un alt elev foarte slab si care s-a situat pe primul loc in clasamentul elevilor de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga“ Caransebes este Dugalia Bauer Denis Dan, fiul directoarei adjuncte de la acest liceu. Acesta a obtinut media de 9,96. Lista ar putea continua.
Elevii buni nici nu au putut sa-si arate adevarata valoare pentru ca s-a copiat in dementa. Este trist ca rezolvarile la unele clase s-au introdus in ultima jumatate de ora, cand o parte din elevi nu mai erau in clasa. Asa s-a intamplat la matematica in sala in care se afla Tocut Andreea. Profesoara de engleza Stefaniga Victoria a mers si a asistat la fiecare elev al ei sa vada „cum raspunde“ la proba orala.
Toti elevii ei de la clasa si pe cei care i-a pregatit prin ore particulare au obtinut nota 10. Aceasta profesoara prin coruperea comisiei si-a acoperit incompetenta. Pentru toti, acest examen a fost un teren fertil pentru afaceri. Asemenea monstrii trebuie starpiti ,si nu clonati. S-a intamplat sub cerul Caransebesului. La o adica nu se recunoaste nimic, dar aici faptele vorbesc. Totul s-a desfasurat la „indicatiile pretioase“ ale directorului Hogea Gheorghe. Pentru toate aceste infractiuni ar trebui sa li se puna catuse la maini si la picioare. Va rugam ajutati-ne si luati masurile ce se impun».

Un grup de parinti

Paloma, reangajata în minister fara concurs

Fostul secretar de stat Paloma Petrescu, demisa de catre premierul Tariceanu în urma incidentului de la Testele Nationale, a revenit în Ministerul Educatiei pe functia de consilier, clasa I A, la Directia Buget Finante. „La solicitarea ministrului Hardau, Paloma Petrescu a fost angajata pe acest post, prin detasare de la Constanta, pe o perioada determinata de sase luni. Nu are atributiuni financiare si se ocupa numai de proiecte“, ne-a declarat purtatorul de cuvânt al ministerului, Mircea Muresan. Cu alte cuvinte, prin sprijin politic si printr-o gaselnita legislativa, Paloma Petrescu a ocolit concursul pentru ocuparea unui astfel de post, asa cum prevede Legea nr. 188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici. (Al.C.)

Sursa Gardianul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri