Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea, ai putea sa devansezi o parte din intalnirile tale si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa citesti o carte SF sau sa vizionezi un film de actiune.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Dintii rozatoarelor nu se opresc niciodata din crestere.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care-i culmea painii?
Sa musti o bucata si sa intebi de ce-i rupta!
Care-i culmea becului?
Sa gadili un bec si sa rada aia de la electro.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Dupa zece ani de asteptare, absolventii liceelor sanitare isi vor putea echivala studiile

24 Ianuarie 2005
In sfarsit, dupa zece ani, absolventii de liceu sanitar, promotiile 1976-1994, care au urmat si promovat cursul cu durata de un an, in vederea echivalarii studiilor cu cele de nivel postliceal, vor putea primi diplome de absolvire. Insa prima intrebare care s-a pus, imediat dupa aparitia Ordinului semnat de catre ministrul educatiei si cercetarii, Mircea Miclea, s-a referit la modul legal sau ilegal prin care miile de absolventi au putut lucra in sistemul sanitar. Practic, aceste diplome vor certifica echivalarea studiilor pentru functia de asistent medical. In acest sens, documentul ministerial face o distinctie a titulaturii documentelor ce urmeaza a fi eliberate. Astfel, absolventii care au promovat examenul de finalizare a studiilor postliceale sanitare, anterior anului 1996, vor primi Diploma de Absolvire, iar cei care au promovat in intervalul 1996-1999 vor beneficia de Certificat de Absolvire.


Multe licee sanitare, disparute

O situatie aparte o au absolventii liceelor sanitare care nu mai exista. Pentru a beneficia de obtinerea diplomelor de absolvire, aceasta categorie trebuie sa mai sustina "un examen de reconstituire a situatiei scolare". Mai precis, un candidat va sustine probe scrise la toate disciplinele cuprinse in planul de invatamant pentru cursul de echivalare de 12 luni. Examenul va fi organizat numai de scolile postliceale sanitare de stat. In ceea ce priveste lipsa actelor din arhiva, din cauza disparitiei scolilor, inspectorul scolar responsabil cu actele de studii la nivelul institutiei va elibera un proces-verbal de constatare prin care va explica motivele inexistentei documentelor.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri