Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul roman a fost scris de o femeie in 1007. Murasaki Shikibu a scris "Povestea lui Genji" - despre un print aflat in cautarea dragostei si a intelepciunii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

cum poate intelege moldoveanul daca exista chibrituri intr-o cutie?pune cutia la ureche si da din cap.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Dezbatere publica pe tema repartizarii absolventilor de clasa a VIII-a in invatamantul liceal

22 August 2003
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a lansat, in dezbatere publica, procedura de selectie si de repartizare a absolventilor clasei a VIII-a, promotia 2004. In cadrul acestei proceduri s-au conturat doua variante: prima - ca media de absolvire a claselor V-VIII sa aiba o pondere de 25%, iar testele nationale - o pondere de 75% si a doua - ca media de absolvire a claselor V-VIII sa aiba o pondere de 50%, iar testele nationale - o pondere de 50%. Cea de-a doua varianta ar prezenta avantajele unei evaluari mai precise, reducand posibilitatea ca elevii mai emotivi la examene, dar cu performante scolare bune, sa ajunga in licee proaste sau in scoli de ucenici. Variantele de discipline la care se sustin teste nationale sunt: limba si literatura romana si matematica sau • limba si literatura romana, matematica, istoria romanilor sau geografia Romaniei. In urma dezbaterii publice se va stabili exact ce varianta este preferata - cu doua teste nationale sau cu patru.

Proiectul de procedura mai stipuleaza ca pentru admiterea la licee candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 5 la fiecare test national. Distribuirea elevilor se va face tot prin repartizare computerizata. In ceea ce priveste perioada de desfasurare a testelor nationale, s-au avansat dezbaterii alte doua variante: in ultima saptamana de scoala, in doua-trei zile consecutive sau in ultima luna de scoala, in zilele de sambata.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri