Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul card a fost emis de American Express in 1951.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La politie:
-Puteti sa ne spuneti de barbatul care v-a deranjat?
-Mirosea a alcool!
-Se poate mai in detaliu?
-Cred ca era whiskey!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Brosurile cu subiectele pentru bacalaureat cu probleme

26 Iunie 2007
Chiar daca acum pe ultima suta de metrii cartile cu rezolvarea subiectelor de bacalaureat s-au ieftinit, elevii prefera varianta raspunsurilor afisate pe internet. Acest lucru a determinat ca site-urile cu profil educational sa castige in ultima perioada de timp sute de vizitatori.

Au fost edituri care au venit in ajutorul elevilor punandu-le la dispozitie cateva publicatii. Au intrat in distributie brosuri cu subiectele la Limba si Literatura Romana, Matematica M1, Matematica M1-2, Informatica, Geografia Romaniei si Biologie, fiecare costand 25 de lei.

Au fost insa semnalate si cateva probleme. Astfel, Ministerul Educatie a tinut sa faca cateva precizari cu privire la brosurile distribuite gratuit ce cuprindeau variante de subiecte pentru examene nationale 2007:

"1. Brosura induce in eroare atat elevii, cadrele didactice cat si parintii deoarece utilizeaza sintagma "Variantele de subiecte publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii la data de 15.01.2007", fara a preciza in mod explicit faptul ca aceste variante nu sunt in forma lor finala.

2. Adresa nr. 24410/11.01.2007, mentionata pe coperta interioara a brosurii, prin care editura Sigma ne solicita punctul de vedere privind distribuirea gratuita a tipariturilor catre scoli, nu a primit un raspuns, fiind in termenul legal de 30 zile. Cu toate acestea editura a publicat respectivele brosuri fara a avea punctul de vedere al ministerului.

3. Fluturasul care insoteste brosura si care promoveaza carti ce contin modele de rezolvari nu este asumat de MEdC, cu atat mai mult cu cat respectivele carti vor putea fi achizitionate contra cost. Rezolvarea variantelor de subiect nu poate fi facuta publica decat dupa ce acestea au forma finala."

Conform calendarului comunicat, variantele de subiect in forma finala vor fi postate pe site in 19.02.2007., se arata intr-un comunicat al ministerului de la inceputul anului.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri