Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare vulcan al Europei este Etna.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stiti de ce a castigat Bin Laden partida de sah cu Bush?
Pentru ca arabul i-a luat doua turnuri.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Admiterea la liceu, pas cu pas

06 Iunie 2003
In acest an, elevii clasei a VIII-a vor incheia cursurile gimnaziale pe 6 iunie, iar examenul de Capacitate se va da in intervalul 16-24 iunie. Media de admitere la liceu va fi calculata in felul urmator: (3 x Cap + M)/4, unde Cap este media de la Capacitate, iar M este media generala a celor patru ani de gimnaziu. Iata procedura de inscriere.

Imediat dupa incheierea examenului de Capacitate, pe 25 iunie, elevii care sustin admiterea la liceele ce organizeaza probe de aptitudini sau probe de limba straina trebuie sa-si ridice, de la scolile generale, fisele de inscriere la liceu. Acest lucru este valabil si pentru elevii care doresc sa studieze in alt judet decit cel in care au invatat. Pe 26 iunie, fiecare inspectorat scolar va face publica lista nominala a tuturor elevilor din judet, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere la liceu. Practic, fiecare va afla pe ce loc se situeaza. Aceasta ierarhie, impreuna cu mediile-limita de admitere de anul trecut pentru fiecare liceu in parte sint elemente care trebuie luate in calcul de elevi si parinti in momentul in care completeaza fisa cu optiuni.

Completarea fiselor de inscriere
In intervalul 26 iunie-4 iulie, fiecare scoala generala va stabili un program de completare a fiselor de inscriere. Elevii care dau admiterea trebuie sa completeze aceste fise la un centru special desemnat de judetul unde vor sa urmeze liceul. Pentru Bucuresti - unde vin anual mii de candidati din provincie - centrul de completare a fiselor va fi la Scoala nr. 1 "Sfintii Voievozi", situata in apropierea Garii de Nord. Fisele completate vor fi introduse in baza de date, iar parintii vor trebui sa verifice corectitudinea datelor de pe fisa printata de calculator pentru a elimina eventualele greseli. In zilele de 26 si 27 iunie se va face inscrierea la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau de verificare a cunostintelor de limba, iar pe 28 si 30 iunie vor avea loc probele respective. Rezultatele vor fi afisate pe 1 iulie. Pe 2 si 3 iulie, candidatii respinsi la probele de aptitudini trebuie sa completeze fisele de inscriere la alte licee. Programul computerizat va fi aplicat pe 10 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 11 iulie la scolile generale. Toti elevii ramasi nerepartizati vor completa noi fise de optiuni si vor fi repartizati din nou de computer pe 17 iulie. Foarte important este ca fisele sa fie completate strict in ordinea preferintelor si numarul optiunilor sa fie cit mai mare.

Clasele a IX-a si a X-a, obligatorii
Incepind din acest an, toti elevii clasei a VIII-a trebuie sa se inscrie la liceu sau la o scoala de arte si meserii, au anuntat reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii. Cei 320.000 de elevi inscrisi in acest moment in ultimul an de gimnaziu vor avea la dispozitie 175.000 de locuri in licee, la cursuri de zi, si alte 5.000 de locuri la cursuri serale si fara frecventa. Cei care rateaza admiterea la liceu se vor inscrie, obligatoriu, la scoala de arte si meserii, unde sint disponibile 140.000 de locuri.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri