Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Edison Arantes do Nascimento, supranumit Pele, este considerat cel mai bun fotbalist al secolului 20.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesor universitar al dracului, trece la examen doar pe cei super destepti sau pe cei cu haz:
Un student vine la examen imbracat in vanator. Profesorul intreaba:
- Da' care-i treaba? Ce-ai de gand sa faci imbracat asa la examen?
- Domn' profesor, am venit sa impusc un 5.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Absolventii claselor a VIII-a nu vor mai da nici teste

14 Ianuarie 2004
Intentionam sa desfiintam definitiv testele nationale pentru absolventii claselor a VIII-a, incepand chiar cu promotia 2004-2005", a declarat, la conferinta de presa de ieri, ministrul educatiei, cercetarii si tineretului, Alexandru Athanasiu. Domnia-sa considera ca introducerea invatamantului obligatoriu de zece ani "nu mai necesita organizarea separata a unei evaluari a elevului, in contextul in care mediile celor patru ani de gimnaziu, clasele V-VIII, vor fi elocvente pentru admiterea in clasa a IX-a, la liceu sau scoala de arte si meserii". In raportul asupra starii invatamantului pe 2003 si perspectivele pentru anul in curs, profesorul Athanasiu s-a declarat multumit de experimentarea noului sistem de notare, concluzionand ca "41% din profesori noteaza la fel, indiferent daca aplica notarea clasica sau cea din actualul sistem".
"Reprimarea" manualelor slabe
Fata de anul 2003, ministrul Athanasiu doreste ca, in privinta manualelor alternative, selectia ofertelor sa fie mult mai drastica: "Sub girul MECT, vom reprima manualele slabe si acreditarea cartii scolare se va face dupa exigentele de calitate, pe criterii exclusiv bugetare". Mai mult, s-a precizat ca vor fi acreditate si manualele scumpe, dar calitativ foarte bune, in ideea ca piata libera va fi aceea care le va aprecia la cumparare.Adoptarea noilor planuri de invatamant, reforma curriculara pentru clasa a IX-a, imbunatatirea partiala a bazei materiale de la scoli si licee au fost doar cateva dintre realizarile obtinute de actuala echipa ministeriala, in ultimele sapte luni.
Consortii universitare
Pana la inceputul lunii februarie, MECT va finaliza un proiect de lege prin care se va stipula "formarea de consortii universitare". In acest sens, ministrul Athanasiu a sustinut ideea ca, pentru inceput, "sa se asocieze voluntar doua univer-sitati, sprijinite financiar de la buget". Invatamantul superior romanesc trebuie sa devina competitiv, deoarece, "in curand, facultati straine vor deschide filiale in Romania, ceea ce ar putea sa le lase pe cele autohtone fara studenti".O data cu integrarea in UE, diplomele universitare vor fi recunoscute, insa in spatele acestora "trebuie sa primeze calitatea", a precizat ministrul.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri