Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Ar fi bine sa acorzi mai multa atentie celor apropiati, pentru ca risti sa ai discutii cu parintii din cauza orelor petrecute pe jocurile din telefon. Sigur ca si divertismentul este important, dar nu ar trebui pus pe primul loc inaintea familiei.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula e un pradator feroce si foarte eficient. 95 % din atacurile lor se termina prin capturarea prazii. Ca o comparatie, rechinii, unii dintre cei mai periculosi pradatori din lume, reusesc sa prinda doar jumatate din ceea ce vaneaza, iar leii, atat de temuti pe uscat, se multumesc doar cu un sfert din prazile pe care le ataca. Asta se intampla pentru ca leii urmaresc prada, nu o intercepteaza. Daca libelulele ar fi suficient de mari sa prinda gazele, leii ar muri de foame, la fel ca majoritatea pradatorilor terestri. Daca nu ar putea zbura libelulele ar muri de foame, din cauza faptului ca ele isi prind prada din zbor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda intr-o decapotabila statea la stop. Apare un cersetor care ii cere o tigara. Blonda nervoasa demareaza. La urmatorul stop apare acelasi cersetor care ii cere blondei un foc. Blonda demareaza suparata si nedumerita: " al naibii cersetor ce repede se misca". La urmatorul stop apare din nou cersetorul:

-Auzi blondo, daca imi dai o tigara iti spun cum sa iesi din sensul giratoriu!

› vrei mai mult
Versiune pentru imprimare

Ani si varste

Cineva din mine, caruia nu i-a ramas straina nici o suferinta
Are, de cand ma stiu, sapte mii de ani.

Cineva din mine, care nu se lasa corupt de glorii desarte
Are, cu tot mai multa indaratnicie, saptesprezece ani.

Iar varstele obisnuite ale vietii omenesti
Nu imi ating in nici un fel esenta.

Am avut toata viata sapte mii de ani,
Dar trecand prin ispitele si ticalosia lumii,

Iconoclast si tot mai plin de revolta,
Am sa mor de saptesprezece ani.