Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula este carnivora hranindu-se cu insecte mari si mici, de la tantari, fluturi, molii pana la libelule mai mici, iar in stadiul de nimfe in mediul acvatic consuma larve, mormoloci si chiar pesti mici, atata timp cat sunt mai mici decat ele.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Anunt la metroul moldovenesc:
"Pahzea cah sah lichiesc usili. Urmiazah stazia Primavierii, ku podisca pi partea driaptah

› vrei mai mult

EDUboost - Podcast de sustenabilitate au primit omologare din partea autoritatilor de mediu si educatie

16 Iunie 2023

EDUboost

Resursele educationale EDUboost, realizate de echipa #aFostOdata, au fost omologate de Ministerul Educatiei ca mijloc de invatamant in vederea utilizarii lor ca instrumente digitale in invatamantul preuniversitar (nr. 26.146/06.06.2023).


De asemenea, resursele beneficiaza si de sprijinul Ministerului mediului, apelor si padurilor ca partener institutional.

Scopul echipei de povestitori este acela de a face educatie de mediu in Romania, pornind de la ideea ca toti copiii pot invata prin joc si mijloace digitale non-formale cum pot avea grija de mediul inconjurator. Prin Eduboost transformam termeni si concepte abstracte si dezvoltam capacitatea copiilor de a opera cu ele printr-un discurs de tip podcast cu care ei sunt familiarizatti. (usor de ascultat oricand, in orice colt al tarii de pe telefon sau de pe tableta).

Resursele EDUboost raspund unor intrebari esentiale despre sustenabilitate, explicand pe intelesul celor mici teme precum: incalzirea globala, reciclarea, risipa alimentara, poluarea apei cu plastic, parcurile si padurile urbane, respectul pentru planeta, ce inseamna un oras verde, care sunt valorile comunitatii, cum ne conectam cu natura, ce inseamna transportul alternativ.

„Programul Saptamana Verde lansat anul acesta de Ministerul Educatiei a fost pentru noi un bun prilej de a sprijini cadrele didactice din toata tara, incurajand invatatorii si profesorii sa foloseasca aceste resurse valoroase. In acest moment parintii si profesorii pot gasi pe site peste 30 de episoade din seria EDUboost” spune Mariuca Mihailescu, initiatoarea proiectului.

Pe langa podcast-uri, cei interesati pot gasi pe site quiz-uri interactive si fise de lucru pe care copiii le pot rezolva dupa ce asculta povestea si isi doresc sa isi testeze si consolideze cunostintele. Nu in ultimul rand, resursele sunt traduse si adaptate si in limba semnelor romane pentru copiii cu deficienta de auz din toata tara.

Printre autorii textelor se numara cercetatori, scriitori, jurnalisti, oameni cu interese legate de mediu si sustenabilitate: Alexandru Stermin, Florin Stoican, Teodora Iacob, Doru Castaiani, Mirabela Amarandei Duminica, Georgiana Purcarea, Andra Carbunaru, Ema Cumpata.

Podcast-urile sunt interpretate pe voci si ilustrate sonor de Valentin si Petra Panduru astfel incat sa fie cat mai atractive pentru generatia de copii digital natives.
Cele mai recente cinci podcasturi au fost realizate alaturi de Synevo, cu sprijinul Asociatiei Medicover, dar numarul resurselor creste constant pentru a raspunde nevoii acute de protejare a mediului.

Pe langa resursele digitale, echipa #aFostOdata a realizat si o caravana in mai multe scoli din Bucuresti si Ilfov, incurajandu-i pe elevi sa invete prin joc, sa realizeze propria gradina a clasei cu legume si fructe, sa creeze mesaje de protejare a parcurilor si padurilor: https://afostodata.ro/solutii-pentru-comunitate/

Toate resursele sunt gratuite si pot fi accesate pe site https://afostodata.ro/eduboost-podcast-de-buna-crestere/ , Spotify, iTunes sau Youtube.

Inapoi la lista de stiri