Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Walt Disney a fost fondata in 1923 iar in 1927 Walt a venit cu ideea unui soricel animat pe nume Mortimer Mouse. Sotia lui l-a convins sa schimbe denumirea in Mickey Mouse.

› vrei mai mult

Bancul zilei

I: Cum se cheama pe moldovieneste filmul "Lovitura fulgeratoare"?
R: Palitura cransina.

› vrei mai mult

Au fost selectate cele 25 de proiecte care intra in a doua etapa a competitiei Solve for Tomorrow by Samsung

13 Octombrie 2021

Solve for Tomorrow by Samsung

Samsung Romania
anunta ca au fost selectate cele 25 de proiecte care vor intra in a doua etapa a competitiei nationale Solve for Tomorrow by Samsung, destinata elevilor de liceu. Aflata la prima editie in Romania, competitia a adunat 242 inscrieri la nivel national in perioada 8 septembrie – 8 octombrie 2021, 144 de proiecte fiind inscrieri in echipa, in timp ce 98 au fost inscrieri individuale. In ceea ce priveste categoriile de concurs, au fost inregistrate 98 proiecte in categoria Mediu inconjurator, 32 in Diversitate si Incluziune Sociala, 78 in Educatie si 34 in Dezvoltare Durabila.


 


Selectia a fost realizata tinand cont de o serie de criterii atent definite: justificarea nevoii pe care participantul doreste sa o adreseze, justificarea solutiei propuse in raport cu nevoia identificata, abordarea inovatoare si realista, precum si modul in care este valorificata utilizarea tehnologiei in cadrul solutiei propuse. Juriul din cadrul competitiei Solve for Tomorrow este format din Simona Panait (Marketing Director Romania si Bulgaria, in cadrul Samsung Electronics Romania), Alice Dutu (Director Programe, Junior Achievement Romania) si Oana Bulexa (Managing Director, MSL The Practice). Lista celor 25 de proiecte selectate poate fi vizionata aici. 


Ne bucuram foarte mult ca am reusit sa aducem competitia Solve for Tomorrow si in Romania anul acesta si sa adresam tinerilor romani provocarea de a gasi solutii inovatoare, pentru comunitate. Am fost impresionati de numarul mare de inscrieri si de faptul ca printre acestea s-au numarat foarte multe idei indraznete, ancorate in realitatea de astazi. Am descoperit care sunt subiectele care ii preocupa pe tinerii intre 16 si 18 ani si totodata, ceea ce cred ca este cu adevarat remarcabil este faptul ca am avut ocazia sa privim lumea prin ochii si imaginatia lor. Iar pentru Samsung, in calitate de lider mondial in tehnologie, este o prioritate sa facilitam astfel de experiente si sa contribuim in acest fel la crearea unei lumi mai bune alaturi de generatia tanara.”,Simona Panait, Marketing Director Romania si Bulgaria, in cadrul Samsung Electronics Romania. 


in cea de-a doua etapa a competitiei, participantii vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung Romania in parteneriat cu Junior Achievement Romania. in plus, elevii vor invata despre metoda Sustainable Design Thinking, cea care aduce impreuna ideile creative, gandirile inovatoare si solutii indraznete pentru a produce o schimbare in societate, astfel incat elevii sa isi aduca la viata ideile.


Design Thinking-ul reprezinta o tema din ce in ce mai atractiva, deosebit de utila si cu aplicabilitate in diferite domenii, iar atelierele organizate online de Junior Achievement Romania in aceasta etapa initiala a competitiei, alaturi de sesiunile de mentorat, sunt deosebit de importante pentru tinerii participanti, pentru dezvoltarea si imbunatatirea proiectelor propuse de acestia. in etapa de evaluare, misiunea mea ca membru in juriu a fost o provocare, iar cei selectati pentru etapa urmatoare au demonstrat deopotriva ca solutiile identificate valorifica eficient si creativ tehnologia, tin cont de nevoile publicului tinta, sunt fezabile si pot avea o influenta pozitiva asupra societatii/mediului, prin schimbarile generate.”– Alice Dutu, Director programe, Junior Achievement Romania


Ne bucuram sa contribuim la dezvoltarea unui proiect ambitios, cunoscut la nivel international, precum Solve for Tomorrow. Credem in puterea ideilor creative, experienta ne-a demonstrat faptul ca acestea pot, intr-adevar, sa schimbe lumea in care traim. Cele 25 de proiecte selectate pentru a merge in cea de-a doua etapa a competitiei au dat dovada de originalitate si raspund unor nevoi reale, foarte inteligent identificate de participanti. Luand in considerare toate atelierele si sesiunile de mentorat organizate in perioada urmatoare, cu scopul de a sprijini participantii, suntem nerabdatori sa descoperim primul proiect castigator al competitiei Solve for Tomorrow Romania.”, Oana Bulexa, Managing Director, MSL The Practice.


Calendarul competitiei Solve for Tomorrow, etapa a II-a:




  • Anuntarea participantilor selectati pentru etapa a II-a pe site-ul competitiei – 13 oct 2021




  • Desfasurarea atelierelor de Design Thinking – 18 oct – 04 nov 2021




  • Participantii lucreaza la dezvoltarea ideilor inscrise in competitie – 19 oct – 08 nov 2021




  • Desfasurarea atelierelor de antreprenoriat – 10 – 17 nov 2021




  • Desfasurarea sesiunilor de mentorat – 10 – 19 nov 2021




  • Eveniment Demo Day – 25 nov 2021




  • Finala: 8 decembrie 2021




Aflata la prima editie in Romania, competitia nationala Solve for Tomorrow se adreseaza elevilor cu varsta intre 16 si 18 ani si isi propune sa aduca tehnologia, educatia, solutiile eficiente si sustenabile pentru a raspunde diverselor probleme identificate in societate. Competitia este formata din doua etape, prima etapa constand in inscrierea ideilor, desfasurata in perioada 08 septembrie – 08 octombrie 2021. in cea de-a doua etapa, elevii vor avea sansa sa isi perfectioneze ideile, cu ajutorul sesiunilor de mentorat si al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung Romania in parteneriat cu Junior Achievement Romania.

Inapoi la lista de stiri