Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Crapul este un peste omnivor, ce poate trai pana la 150 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi iepurasul zbura pe deasupra padurii. Il vede vulpea:
-Ce e cu tine mai iepurasule?
-Dar ce e vreo problema, vrei sa zbori si tu?
-Nu, nu!
Il vede lupul:
-Ce-ai mai iepurasule de zbori?
-Te deranjeaza, bai?
-Nu mai, nu!
Il vede si leul:
-Ce e cu tine de zbori, mai iepurasule?
-Dar, ce vrei sa zbori si tu?
-Da.
-Atunci du-te la marginea padurii sa-ti dea ursul o laba!

› vrei mai mult

8 medalii (5 medalii de argint si 3 de bronz), la a V-a editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete, gazduita de Romania

18 Aprilie 2016
Echipele feminine de matematică ale României, participante la a V-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (European Girls' Mathematical Olympiad/EGMO), au obținut 5 medalii de argint și  3 medalii de bronz. Ca țară organizatoare, România a avut în concurs două echipe, formate din câte 4 eleve, toate cele 8 componente fiind premiate.



Medaliile de argint au fost cucerite de Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a), Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela (clasa a IX-a) - eleve la  Liceul  Internațional de Informatică din București, respectiv Doina Chiroiu (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București). Medaliile de bronz au fost obținute de Andreea Dima (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Ramona Deaconu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) și Ana Maria Radu (clasa a X-a/Liceul  Internațional de Informatică din București).



Competiția din acest an s-a desfășurat în perioada 10-16 aprilie, la Bușteni (județul Prahova) și a fost organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria Bușteni. Au participat 143 de fete din 38 de țări din toată lumea (statele noneuropene au, în general, statut de invitat). Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Educației, Adrian Curaj, a subliniat: „Mă bucur că România a găzduit aceasta competiție internațională și sper ca, an de an, inițiative de acest gen sa atragă un număr cât mai mare de elevi spre științele exacte”.



Echipele României au fost coordonate de Maria Romina Ivan, medaliată la această olimpiadă în anii anteriori, actualmente studentă la Cambridge University, Hajnalka Csapó, profesor la Colegiul „Marton Aron” din Miercurea Ciuc și Sena Azis, profesor la Școala Gimnazială nr. 56 din București.



Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică (două probe scrise, susținute în două zile consecutive). Conform regulamentului, o echipă este compusă din 4 eleve. Edițiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014) și Bielorusia (2015), rezulatele fetelor din țara noastră incluzând de fiecare dată un palmares impresionant (4 medalii).



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri