Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pestele catarator sau pestele randunica - traieste in padurile de mangrove de pe tarmurile oceanelor Indian si Pacific. Nu mai mari de 15 cm, ei au inotatoarele pectorale lungi, puternice si astfel croite incat pot fi folosite ca picioare. Acest lucru permite pestelui sa se catare in copaci si sa vaneze in timpul refluxului mai mult pe uscat decat pe apa. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

un politist se rade si suna telefonu`, dupa care se taie?de ce s-a taiat?
raspuns:ca sa stie unde a ramas

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Vedetele dau Bac-ul

19 Iunie 2004
SCOALA




Luni incepe examenul national de Bacalaureat pentru cei circa 170.000 de absolventi de liceu. Si fetele de la TNT, Andrei Nastase, Matei Athanasiu vor intra in febra testarilor.


Vedetele autohtone aflate la varsta majoratului au cam rarit concertele si filmarile si s-au pus cu burta pe carte. Nici copiii de politicieni nu au stat degeaba. Andrei Nastase, fiul premierului, si Matei Athanasiu, baiatul ministrului Educatiei, mai au doar o zi pana vor intra in febra examenulului de Bacalaureat.

CATALINA IANCU


Fosta Bombonica, Giulia, se pregateste de Bac. Cum? Intens! De la varsta de 7 ani, cand a urcat pentru prima data pe scena, s-a obisnuit sa-si care cartile dupa ea si sa invete chiar pe drum, intre doua concerte. Nu a facut niciodata meditatii la nici o materie. Ea va sustine examenele din cadrul Bacalaureatului la romana, limba franceza, limba engleza, geografie si sport. Pentru aceasta ultima proba, Giulia se “antreneaza“ de ani buni. A ales sa dea examenul la sport, fiindca are o conditie fizica demna de invidiat. Desi n-a practicat sporturi de performanta, a facut tot ceea ce face o polisportiva: patinaj, schi, tenis de camp, volei si handbal. Nu s-a hotarat inca ce facultate va urma. Oscileaza intre Psihologie si Relatii Internationale.

Abramburica,
studenta
la doua facultati


Dana Rogoz a terminat Liceul “Gheorghe Lazar“ din Capitala cu media 9,97. Anul trecut a primit “Cheia Liceului“, pe care anul acesta o va preda, la randul ei, celui mai bun elev din clasa a XI-a. Nu prea a avut timp de meditatii. Si, la cat de bine a invatat pana acum, fiind sefa de promotie, nici nu mai era nevoie. Ea si-a ales sa sustina examene la romana, franceza, engleza, geografie si sport. S-a oprit asupra sportului, deoarece va da aceasta proba si la facultate, la UNATC. Asa ca s-a pregatit pentru amandoua o data. Fosta Abramburica vrea sa fie studenta la doua facultati. De aceea, se va inscrie si la Relatii Publice.

TNT a dat gata
“Anii de liceu“


Cele trei soliste de la TNT au facut meditatii si la scoala, si in particular. Au beneficiat inclusiv de o pauza de respiro. Casa de productie “Mof Records“ nu le-a mai organizat concerte, ci le-a facut “cadou“ o minivacanta in care sa aiba timp sa se pregateasca pentru examene. Lala, Tisha si Deea au invatat la licee diferite: la “Spiru Haret“, “Cosbuc“, respectiv “Rosetti“, toate din Bucuresti. Blonda s-a hotarat sa studieze mai departe Canto. Tisha vrea sa incerce la Jurnalistica, iar Deea nu s-a hotarat inca ce facultate sa urmeze. Cert este ca de luni va incepe examenul de Bacalaureat si apoi se vor hotari.

Razvan, pe urmele Andreei Antonescu


Va mai amintiti prin ce emotii a trecut Andreea Antonescu la Bac? Solista a avut ghinionul ca tatal ei sa se stinga din viata exact in ziua cand ea sustinea primul examen. Anul acesta, cel care are emotii este fratele ei, Razvan, care a terminat Liceul “Iulia Hasdeu“. El va da Bac-ul la romana, engleza, italiana, geografie si sport. “Desi am facut meditatii si am invatat pe rupte, tot mi-e frica“, ne-a marturisit Razvan. Mai departe, vrea sa dea la SNSPA si la ASE. Daca va intra la Academia de Studii Economice, va fi coleg de facultate cu sora lui.

Luni, incepand cu ora 12:00 si marti, 22 iunie, peste 23.000 de absolventi de liceu din Capitala vor sustine prima proba a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2004 – proba orala de limba si literatura romana.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an s-au inscris, in perioada 3-14 mai, 23.419 absolventi, ce urmeaza sa sustina probele in cele 66 de centre de examen organizate in acest scop la nivelul municipiului Bucuresti.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri