Cultura generala

Sangele parcurge intregul organism de 120 de ori intr-o singura ora.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta numarul 81 la matemetica

06 Februarie 2008
Astatzi, elevii de gimnaziu sustin proba la matematica din cadrul sesiunii speciale pentru testele nationale. Varianta a fost extrasa de Comisia Nationala la sediul Ministerului Educatiei din cele 100 de variante posibile. Dupa extragere, numarul variantei a fost comunicat centrelor de examinare.

La aceasata sesiune speciala s-au inscris 45.071 de candidati, iar cu aprobare speciala, inca 281 de candidati, in total fiind 45.352, repartizati in 175 de centre de examen. Accesul candidatilor in centrele de examen se face intre orele 7.30 - 8.30, pe baza actului de identitate. Din momentul extragerii variantei nici un elev nu mai poate intra in sali. Dupa distribuirea subiectelor, candidatii au la dispozitie doua ore pentru efectuarea acestora. Nici un elev nu poate parasi sala, decat daca preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia, dar nu mai devreme dupa o ora de la distribuirea subiectelor in sali. Daca un candidat se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, va fi insotit de catre unul dintre cadrele didactice care supravegheaza, pana la inapoierea in sala de testare.

Candidatii surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii testelor nationale sau comitand alte fraude menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, sunt eliminati. Tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod.

Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, respectandu-se cu strictete baremele de evaluare si de notare transmise de Comisia nationala. Nota minima de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat daca obtine cel putin nota 5 la fiecare test. In caz contrar este declarat respins. Media generala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la cele 3 teste nationale (respectiv 4, pentru candidatii care sustin si test scris la limba si literatura materna).

Calendarul sesiunii speciale a Testelor Nationale este urmatorul:
4 februarie - limba si literatura romana (test scris),
5 februarie - limba si literatura materna (test scris),
6 februarie - matematica,
7 februarie - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei (test scris).
9 februarie - prima afisare a rezultatelor (pana la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (orele 16.00 - 20.00). Rezolvarea acestora este prevazuta pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afisate luni, 11 februarie.

Varianta 81

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate