Cultura generala

Grosimea pielii variaza de la 1 mm la pleoape la 3 mm in palme si pe talpi

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta de subiect cu numarul 4 pentru proba la alegere (istorie sau geografie) la clasa a VIII-a

22 Februarie 2008
In aceasta dimineata, la ora 8.45, in prezenta Comisiei Nationale de organizare, a fost extrasa varianta cu numarul 4 pentru ultima proba din cadrul perioadei speciale a tezelor cu subiect unic: proba la alegere (geografie sau istorie). Sunt asteptati sa participe cei peste 6.400 de elevi de clasa a VIII-a amanati in semestrul I.

In intervalul orar imediat urmator, cele 217 centre de comunicare din tara vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea vor fi distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba este programata sa inceapa la ora 12.00, iar durata sustinerii este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.Subiectele au un grad de dificultate mediu si sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara.

Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile. Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare.

Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor - 5 zile din momentul afisarii rezultatelor - se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Termenul limita pentru depunerea contestatiilor este data de 29 februarie. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise. Daca si dupa aceasta sesiune speciala vor exista elevi absenti, acestia mai au o sansa in sesiunea speciala din lunile mai - iunie.

In semestrul al II-lea, in sesiunea generala, tezele cu subiect unic se vor desfasura dupa urmatorul program: 6 mai 2008 - limba si literatura materna, 9 mai 2008 - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), 13 mai 2008 - limba si literatura romana si 16 mai 2008 - matematica. in data de 29 mai 2008 pot fi depuse contestatii.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate