Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Chiar daca timpul relaxarii a trecut, se pare ca tu inca iti mai doresti o perioada de relaxare. Totusi ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un betiv in autobuz, se uita insistent la o blondina.
-Urato, zice betivul.
Fata se uita cu dispret
-Urrrrato, zice iar betivul. Fata nu-l baga in seama. A treia oara xice betivul, urrratoooo
=Betivule, zice fata enervata. la care betivul,
-Da, da mie maine-mi trece...

› vrei mai mult

Cultura generala

Diferente intre viroza si gripa - simptom: la viroza debutul bolii este treptat, la gripa debutul bolii este brusc, la viroza febra apare rar, la gripa avem febra (39-40 grade Celsius), la viroza avem dureri musculare usoare, la gripa sunt pronuntate, la viroza frisoanele sunt rare, la gripa sunt frecvente, la viroza oboseala este usoara pana la moderata, la gripa avem o oboseala moderata pana la severa, la viroza avem tuse productiva, la gripa avem tuse frecventa, uscata, obositoare, la viroza stranutam, la gripa nu, la viroza avem nas congestionat, la gripa nu. Durerile de cap pot fi prezente la viroza, dar si la gripa.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta cu numarul 2 la teza unica la limba romana

03 Decembrie 2008
Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au de rezolvat, miercuri, la teza unica la Limba si literatura romana varianta cu numarul 2.

Aceasta a fost extrasa la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de organizare.

Aproximativ 431.000 de elevi sunt asteptati sa participe in toata tara la teza cu subiect unic la Limba si literatura romana.

Pentru sesiunea curenta a tezelor cu subiect unic s-au organizat 1.064 centre de comunicare, care vor prelua si distribui, in cele 8.302 scoli, variantele de subiecte pentru tezele unice.

Durata fiecarei teze cu subiect unic este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00).

Conform metodologiei in vigoare, elevii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase, si nu pe unitate scolara, potrivit unei liste nominale afisate in prealabil.

Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (ce va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza.

Urmatoarea teza, cea la matematica, din sesiunea curenta, va avea loc in 11 decembrie. Ea va fi urmata in 16 decembrie de teza unica la istorie sau geografie, la alegere, care va fi sustinuta numai de elevii claselor a VIII-a.

Sursa: Ziare.com

Vezi subiectele si baremele date aici

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate