Cultura generala

Zaharul a fost adaugat pentru prima oara intr-o guma de mestecat in 1869 de catre un dentist.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta cu numarul 2 la teza unica la limba romana

03 Decembrie 2008
Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au de rezolvat, miercuri, la teza unica la Limba si literatura romana varianta cu numarul 2.

Aceasta a fost extrasa la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de organizare.

Aproximativ 431.000 de elevi sunt asteptati sa participe in toata tara la teza cu subiect unic la Limba si literatura romana.

Pentru sesiunea curenta a tezelor cu subiect unic s-au organizat 1.064 centre de comunicare, care vor prelua si distribui, in cele 8.302 scoli, variantele de subiecte pentru tezele unice.

Durata fiecarei teze cu subiect unic este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00).

Conform metodologiei in vigoare, elevii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase, si nu pe unitate scolara, potrivit unei liste nominale afisate in prealabil.

Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (ce va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza.

Urmatoarea teza, cea la matematica, din sesiunea curenta, va avea loc in 11 decembrie. Ea va fi urmata in 16 decembrie de teza unica la istorie sau geografie, la alegere, care va fi sustinuta numai de elevii claselor a VIII-a.

Sursa: Ziare.com

Vezi subiectele si baremele date aici

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate