Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un jurnalist intreaba directorul unui spital de psihiatrie care este testul ce se fefectueaza pentru a externa un bolnaz mintal. -Umplem cada cu apa,punem alaturi o lingura si o cana.Si ii propunem bolnavului sa goleasca cada de apa. Jurnalistul,zambint,spune: -Orice om normal ar lua cana... -Nu,spune directorul,un om normal ar scoate dopul de la cada.Doriti pat langa geam sau langa usa?

› vrei mai mult

Cultura generala

Celuloza este o substanta solida, alba, insolubila in apa. Se obtine din lemn, stuf, paie, in, canepa sau bumbac.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ultimele examene la testele nationale

22 Iunie 2007
Subiectul cu numarul 58 a fost extras ieri, atat pentru proba de istorie a romanilor, cat si pentru cea de geografie a Romaniei, ultimele examene de la testele nationale.

Absolventii claselor a VIII-a au avut de ales, pentru ultima proba obligatorie de la testele nationale, intre istoria romanilor sau geografia Romaniei. Subiectul cu numarul 58 de la Istoria romanilor a cuprins patru cerinte. La primul punct, elevii au avut de ales raspunsul corect din patru variante. In al doilea subiect s-a cerut completarea spatiilor libere cu anumite date istorice, precum locul de desfasurare a unui eveniment istoric sau domnitorul prezent la acesta. La subiectul al treilea, elevii au avut de descris anumite etape din timpul participarii Romaniei la primul razboi mondial. La ultimul punct, elevii trebuia sa descrie, intr-o pagina sau doua, lupta pentru independenta Tarii Romanesti, desfasurata la sfarsitul secolului al XVI-lea.

Varianta cu numarul 58 de la Geografia Romaniei, disciplina pentru care au optat majoritatea elevilor, a avut trei cerinte. La prima cerinta - cu opt subpuncte, elevii au avut de ales un raspuns corect din patru varinate. A doua cerinta a vizat completarea spatiilor libere cu anumiti termeni mentionati. In ultimul punct al subiectului 58 s-a cerut caracterizarea unei singure forme de relief din Campia Romana si Podisul Getic. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Svetlana Preoteasa, a spus ca pentru proba de joi, cei mai multi elevi, adica aproximativ 65%, au ales Geografia Romaniei. Prima afisare a rezultatelor va avea loc pe 24 iunie, iar in aceeasi zi se vor putea depune si contestatiile. Rezolvarea acestora este prevazuta in perioada 25-27 iunie, iar afisarea rezultatelor finale, in data de 28 iunie. Cei care nu au promovat testele nationale vor putea sustine din nou examenul in sesiunea din 2008. Pana atunci vor urma cursurile unei scoli de arte si meserii. (M.S.)

Sursa: Ziua

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate