Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Doctorul catre pacient:
- Sunteti bautor?
- Nu.
- Bun. Tineti-mi, va rog, sticla asta pana imi leg sireturile la pantof.

› vrei mai mult

Cultura generala

Tantarii transmit numeroase boli, cum ar fi: febra Dengue, febra galbena, Eencefalita, virusul West Nile sau temuta Malarie. Partea buna este ca tantarii nu pot transmite virusul HIV, acesta fiind distrus imediat dupa ingerare in interiorul tubului digestiv.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Studiile liceale ar putea fi reduse de la patru la trei ani

11 Iulie 2007
In toamna va intra in parlament un proiect de lege al invatamantului preuniversitar care prevede cateva schimbari. Acest proiect prevede reducerea perioadei studiilor liceale de la patru ani la trei ani, prin includerea clasei a IX-a in structura gimnaziului, elevii intrand la liceu pe baza tezelor unice, eliminadu-se in acest fel testele nationale.

"Nu e normal sa se faca o selectie in clasa a VIII-a, cand elevii sunt prea mici sa sustina un examen atat de important, pe care daca nu il iau, din diverse motive, sunt stigmatizati pe viata", a declarat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Svetlana Preoteasa.

Secretarul de stat este de parere ca ar trebui desfiintate testele nationale si din motivul ca pun in pericol existenta scolilor de arte si meserii, deoarece acolo se inscriu elevii care nu au promovat testele nationale, in locul celor care realmente au aptitudini pentru o meserie.

Proiectul care propune ca tezele unice sa functioneze ca metoda de evaluare pentru admiterea in liceu ar putea fi aplicat peste patru ani, adica pentru elevii care in anul scolar 2007-2008 vor fi in clasa aV-a.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate