Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi te vei bucura de calatoria pe care o faci. Nu te deranjeaza ca esti singur/a in aceasta calatorie. Ai timp sa gandesti linistit/a la ce urmeaza sa faci in urmatoarea perioada de timp.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Rucsacul NU se tine pe spate atunci cand esti intr-un mijloc de transport in comun (tramvai, autobuz, troleibuz, metrou, etc)!

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un arici se confeseaza amicului sau:
-Ma despart de nevasta-mea.
-De ce?
-M-am saturat de intepaturile ei!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Si premiantii au picat Bacalaureatul

11 Iulie 2007
Desi procentul de promovabilitate este mai mare cu un punct decat anul trecut, elevii sunt nemultumiti de rezultate obinute anul acesta la examenul de bacalureat. 25% din elevii care au picat la examenul de Bacalaureat, sesiunea iulie, au terminat liceul cu media generala peste 9. Anul acesta cele mai mari esecuri s-au inregistrat in judetele Arges si Dambovita, unde au picat cate 1.000 de elevi.

Judetele cu cea mai mare promovabilitate sunt Suceava (98,32%), Constanta (96,63%), Hunedoara (95,53%), Mehedinti (94,84%) si Caras - Severin (94,45), iar judetele Ilfov, Giurgiu si Teleorman au inregistrat cele mai scazute procente de promovabilitate, respectiv 16,71%, 57,10% si 63,59%. Notele pe care le-au obtinut elevii in timpul anului nu corespund cu evaluarea de la Bacalaureat.

Mircea Miclea a spus ca “Bacalaureatul nu se pliaza pe evaluarea facuta de profesori in timpul anului. Fie se testeaza eronat la clasa, fie bacalaureatul nu e OK. Eu tind sa cred ca se testeaza lucruri diferite si ca, sub notele mari, profesorii isi ascund propria incompetenta. Este clar ca unii profesori pun note pe ochi frumosi”.

Neconcordanta intre evaluarea elevilor in timpul anului si examenul de Bacalaureat si-a spus cuvantul anul acesta, facand sa existe diferente foarte mari fata de rezultatele obtinute anul trecut. Cel mai bun exemplu sunt rezultatele obtinute in Ilfov. Daca anul trecut procentul de promovabilitate era de 94%, anul acesta a fost de doar 16%. Seful Inspectoratului Scolar Ilfov, Ion Cornaciu, spune ca procentul de anul acesta este corect si-l pune sub semnul intrebarii pe cel din 2006.

Se stie deja ca cele mai slabe rezultate au fost obtinute la proba de Limba si Literatura Romana. Peste 100.000 de elevi au obtinut note intre 8 si 9,99, iar la nivel national nu s-au inregistrat decat 50 de note de 10.

Elevii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu au reusit sa otina media 6 mai au o sansa in toamna. Probele promovate sunt recunoscute in sesiunile viitoare.

Va prezentam mai jos calendarul sesiunii din august a examenului de Bacalaureat:

16-20 iulie 2007 – inscrierea candidatilor;
20 august 2007 – limba si literatura romana – proba orala;
21 august 2007 - limba si literatura materna – proba orala;
22 august 2007 - limba si literatura moderna – proba orala;
23 august 2007 – limba si literatura romana – proba scrisa (proba A);
24 august 2007 – limba si literatura materna – proba scrisa (proba C);
27 august 2007 – proba obligatorie a profilului – proba scrisa (proba D) ;
28 august 2007 – o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii – proba scrisa sau practica (proba E);
29 august 2007 – o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare – proba scrisa sau practica (proba F);
31 august 2007 – afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor;
1-2 septembrie 2007 – rezolvarea contestatiilor;
3 septembrie 2007 – afisarea rezultatelor finale.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri