Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Traian Vuia a fost primul om care a construit si a zburat cu un ''automobil-avion cu aripi fixe'' in totalitate autopropulsat, pe data de 18 martie 1906.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ion si Maria in vizita la gradina zoologica vad la un moment dat cusca leului deschisa. Se uita in stanga, se uita in dreapta si vad in cele din urma pe ingrijitor:
- D-le unde-i leul?
- La leoaica.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Rectorii propun ca bacalaureatul sa fie organizat in universitati

25 Iulie 2008
Rectorii din Bucuresti au discutat, joi, in cadrul unei intalniri cu studentii, posibilitatea organizarii bacalaureatului in cadrul universitatilor, pentru a impiedica fraudarea acestuia examen.

"Credem ca, daca am organiza examenul de bacalaureat in universitati, acesta ar avea mult mai multa credibilitate si l-am scoate, astfel, din spectrul raului", a declarat rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Ecaterina Andronescu, la dezbaterea organizata de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania.

Potrivit rectorilor, daca universitatile ar organiza bacalaureatul, singura problema care ar putea aparea ar fi cazarea candidatilor din provincie, insa aceasta ar putea fi rezolvata prin utilizarea locurilor din caminele studentesti.

Pe de alta parte, Ecaterina Andronescu este de parere ca examenul trebuie simplificat, pentru ca elevii sa nu mai copieze.

Potrivit metodologiei in vigoare, examenul de bacalaureat este organizat de Ministerul Educatiei si se desfasoara in aproape 700 de licee din toata tara. Exceptie fac unitatile de invatamant cu cifre mici de scolarizare, ai caror elevi dau bacalaureatul in alte licee.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri