Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Din cauza programului incarcat, se poate sa fi neglijat cititul unei carti sau a noutatilor, activitate pe care o faci zilnic. Poti totusi sa recuperezi, daca maine esti mai atent/a.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Intemeietorul statului dac a fost Burebista.

› vrei mai mult

Bancul zilei

era odata un tip care se duce la ghicitoare sa vada si el ce-i rezerva destinul. se uita baba ce se uita... cand la carti cand la el si apoi zice cu stupoare: 'se pare ca tu vei fi vinovat pentru moartea a mii de persoane'.
<br />
suparat, tipul zice ca nu se poate si ca se duce sa se arunce in fata trenului.
<br />
ajuns la fata locului vede un copil care isi prinsese piciorul intre sine. copilul disperat plangea in timp ce trenul se apropia cu un sunet ingrozitor. tipul se duce si-l elibereaza pe copil.
<br />
'sarumana nenea, cum as putea vredata sa-ti multumesc?'
<br />
'nu-i numic puisor. spune-mi doar cum te cheama'
<br />
'adolf hitler, sarumana'

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Perle de perle la Bac: "Ana s-a despartit de Petrisor prin sinucidere"

02 Septembrie 2004
Romanele "Ion", "Padurea Spanzuratilor" si "Morometii" au fost reinventate in tezele de la Limba si literatura romana ale unor candidati ai celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat.
Ion si Ana sunt cele mai pocite personaje. Un absolvent scrie despre Ion, de exemplu, ca "la horele din sat o privea pe Ana cu ochi dulci". Un alt candidat a inteles pesemne foarte bine morala romanului lui Liviu Rebreanu si a scris in teza de la romana ca "Ion, dupa ce s-a vazut cu avere, a inceput sa se dea la Florica". La randul ei, Ana, "dezamagita de Ion, se desparte de Petrisor prin sinucidere". Intr-o alta teza de Bacalaureat, un absolvent a scris despre Ion ca "de mic copil iubea banii si faima". Aceasta descriere a lui Ion ar putea fi completata cu perla altui candidat care, inspirat cel mai probabil din versurile manelelor, a scris ca "Ion a vrut neaparat sa ajunga bogat pentru ofticarea dusmanilor". Un alt absolvent a surprins intr-un mod cat se poate de personal moartea lui Ion. "Tatal Anei l-a omorat pe Ion, iar acesta muri fericit si impacat ca muri in natura".
Nici romanul "Morometii" nu a scapat "nepedepsit" de candidatii Bacalaureatului. Unul dintre acestia a tinut neaparat sa detalieze locul de desfasurare a actiunilor romanului, spunand ca in aceasta carte "se descrie viata unei familii din satul Prislop de pe langa Delta Dunarii, un sat cu oameni obisnuiti, ce lupta pentru cultivarea pamantului". Candidatii au ajuns cu perlele si la "Alexandru Lapusneanu", despre care unul dintre absolventi spune ca "era un om cu un suflet foarte rau, prefacut, avar, sadic si asista cu placere la spanzurarea celor 40 de boieri".

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri