Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Detectorul de minciuni a fost inventat de John Augustus Larson in 1921.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Noaptea, tarziu, langa un bar . Peste tot liniste , dar deodata iese Bula
injurand si mort de beat . Trece strada peste un loc nemarcat . Un politist
il vede si-i spune sa se intoarca .
-M-as intoarce, dom` politist , da` nu mai am bani ...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Literatura românã în variantã modernã

29 Iunie 2004
Egoismul este temelia vieții. O afirmație care pentru unii reprezintă o mostră de filozofie de viață, iar pentru alții o enormitate. Cert este că replica a fost dată de un elev, la proba orală de limba și literatura română. Dar, dincolo de zâmbetele pe care le-au smuls profesorilor, aceste perle de la examene dovedesc un lucru îngijorător: elevii nu prea mai citesc.



Pentru unii elevi, personalitățile literaturii române au dispărut de mult. Locul lor a fost luat de maneliști sau de diverse celebrităție ale zilelor noastre. Nici scenariul narativ al unor opere celebre nu a scăpat de modificări, care transpun totul în peisajul și limbajul sărac și sordid al idilelor de cartier.


Sigur că pentru profesori a fost interesant și amuzant să afle că ....Eroul principal al dramei Jocul Ielelor este Adrian Copilu Minune.... La fel de surprinzătoare este și apariția noilor prieteni ai lui Harap Alb. Dacă de Setilă au auzit toți cei care l-au citit pe Ion Creangă în original, un elev ne propune o variantă mai cool, cu prieteni precum Berilă, Gorilă si George Vintilă..... Un alt elev a prezentat profesorilor un fel varianta Playboy a romanului Ion de Liviu Rebreanu. Întrebat ce s-a întâmplat între Ion și Florica, candidatul le-a răspuns dascălilor că .. se jucau, făceau prostii ... Un alt elev pare să fi încurcat disciplinele: pentru el, personajul Vidra, din opera Răzvan și Vidra este, evident, un animal care se scufundă în apă....Altul l-a trecut pe Vasile Alecsandri printre arhitecți sau ingineri constructori, de vreme ce autorul lui Peneș Curcanul este prezentat drept inventatorul castelului românesc.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri