Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le poti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un patron catre altul:
-Cum de angajatii tai sunt mereu asa de punctuali?
-Simplu:am 30 de angajati si 20 de locuri de parcare.

› vrei mai mult

Cultura generala

Paronimele sunt cuvinte cu forma asemanatoare si inteles diferit. Exemple: familial (privitor la familie) / familiar (obisnuit); original (deosebit) / originar (de origine).

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Istoria a fost mai grea decat geografia

13 Decembrie 2007
Elevii care au optat pentru a sustine teza cu subiect unic la geografie s-au simtit ceva mai norocosi decat cei care au ales istoria. Profesorii au sustinut ca subiectele pentru teza cu subiect unic la geografie au fost mai usoare decat cele de la istorie care au fost un pic mai complicate. "Subiectele la geografie au fost accesibile, aproape usoare. Ultimul subiect, la care elevii trebuiau sa compare relieful Campiei Romaniei cu relieful Campiei de Vest, a fost foarte usoara! Ma asteptam sa fie ceva mai greu", a declarat Sofia Tesleanu, profesor de geografie.

Pentru primele doua subiecte, elevii au avut de rezolvat cerinte usoare: inaltime, vecini sau diviziuni. Elevii mai aveau de recunoscut pe hatra unitatile de relief marcate cu numere. Un elev mediu va reusi sa obtina cu usurinta note mai mari decat in clasa, iau un elev cu un nivel slab va reusi sa obtina nota cinci.

Daca pentru cei care au ales geografia a fost usor, nu putem spune acelasi lucru si pentru cei care au optat pentru istorie. La primul subiect, elevii aveau de pus in ordine cronologica trei evenimente istorice si daca nu erau atenti pierdeau 15 puncte.

Punctele 6 si 7 de la al doilea subiect le-au ridicat ceva probleme elevilor. De exemplu, la punctul 6 ei trebuiau sa prezinte doua asemanari si o deosebire dintre statul dac si politica acestuia la sfarsitul secolului I d.Hr, iar la punctul 7 trebuiau sa identifice si sa prezinte doua urmari ale intemeierii provinciei Dacia.

Un elev bun la invatatura va reusi sa obtina 10 fara probleme, unul de nivel mediu va obtine note apropiate de 9, iar un elev slab ar putea obtine nota 5. Maine, 14.12.2007, elevii vor sustine ultima teze cu subiect unic de pe semestrul I.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate