Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Specia de copaci cei mai inalti este eucaliptul, numit si copacul fara umbra, care transpira foarte mult. Are 150 de metri inaltime si, dupa bambus, creste cel mai rapid. Din trunchiul sau drept si rezistent se fac catarge pentru vapoare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Alinuta si fratele ei se intorc de la ziua de nastere a unui prieten. Pe drum, Alinuta il intreaba pe fratele ei:
- Nu ti-a fost rusine sa mergi de cinci ori cu farfuria dupa tort?
- Pai, nu! De fiecare data spuneam ca e pentru tine!...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Fara examen pentru clasa a XI-a

04 Octombrie 2004
In urma confuziilor create privind trecerea de la ciclul liceal inferior la cel superior, mai precis din clasa a X-a in clasa a XI-a, M.Ed.C. face urmatoarele precizari: "Admiterea in clasa a XI-a a absolventilor clasei a X-a se face fara examen, prin inscriere la unitatea scolara la care candidatii doresc sa isi continue studiile". Astfel, admiterea in clasa a XI-a a fost organizata sa se desfasoare in trei etape. In prima, vor fi inscrisi candidatii care vor solicita continuarea studiilor in aceeasi unitate de invatamant si in aceeasi specializare. Apoi, urmeaza inscrierea candidatilor din alte unitati scolare, pe locurile ramase libere dupa repartizarea absolventilor din respectiva unitate de invatamant. In cea de a treia etapa, si ultima, vor fi inscrisi, pe locurile ramase libere dupa primele doua etape candidatii care doresc sa isi schimbe specializarea. Acestia vor fi admisi dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.

In privinta promotiilor actuale, elevii inscrisi in clasa a IX-a in anul scolar 2003-2004 vor continua studiile liceale fara a fi supusi unei alte forme de evaluare la finele clasei a X-a. Totodata, elevii care au sustinut examenul de Capacitate in anul 2003 si sunt inscrisi in clasa a X-a, invatamant de zi, vor finaliza cursurile liceale in formula in care se afla acum, fara nici un fel de modificari in structura anilor de studii.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri