Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pedeapsa cu moartea in Marea Britanie a fost abolita complet in 1998.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Q: Ce-i mare, negru, scoate mult fum, face un zgomot infernal si taie morcovii in cinci?
A: Masina romaneasca de taiat morcovii in patru!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii si parintii au fost in pragul lesinului

26 Iunie 2006
O zi infernala ieri, la gardurile scolilor: o jumatate de milion de parinti, elevi, bunici, rude, prieteni si vecini au asteptat toata dimineata afisarea rezultatelor la Testarea nationala. Listele mult asteptate au provocat chiote de bucurie, tipete de surpriza, lacrimi amare, parinti in pragul lesinului.

La Liceul “Monnet” din Capitala au dat probe adolescenti din trei scoli de elita, iar ieri, de la ora 10.30, curtea era deja plina, desi regulamentul “spunea” ca afisarea trebuie facuta pana la ora 16.00. “Am venit dimineata, m-am sucit pe aici sa vad daca aflu ceva, apoi m-am intors la ora 13.00. De atunci astept. Sper la rezultate foarte bune, dar am emotii. Mama asteapta si ea dincolo de gard, pentru ca are si ea emotii mari. Am terminat cu medie foarte buna gimnaziul si vreau sa am medie de admitere cat mai mare, ca sa ajung la un liceu de elita”, ne-a povestit Alexandra , absolventa a Scolii 17 din Capitala.

Listele au intarziat mult peste ora anuntata, 14.00, iar parintii au inceput sa comenteze. “Mai intai i-au tinut in tensiune ca se anuleaza examenul, apoi au fost supravegheati foarte strict la probe. Acum au anuntat ca rezultatele se cunosc de aseara, dar s-au gresit listele”, se plangeau parintii.

Ora 14.30. Un profesor coboara cu listele, dar abia reuseste sa le prinda in ace pe panou: zeci de parinti si elevi sunt “in carca lui”. Imediat se aud chiote: “A intrat Barbu!”, striga un copil. Tensiunile sunt la cote maxime, iar un bunic se asaza de urgenta pe banca, pentru ca i s-a facut rau, de emotii si caldura.

Un barbat incepe sa planga de fericire: fetita lui, Iulia, a luat 10,00 la proba de Matematica, dar nu mai poate vedea restul notelor pentru ca lacrimile i-au umezit ochelarii si ceilalti il indeparteaza cu coatele. In cele din urma, mama Iuliei vede rezultatul: 9,86. Cei doi parinti se sprijina de gard si incep sa planga.

Sursa Libertatea

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri