Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

La Atena, agora era adevaratul centru al vietii economice, politice si sociale urbane. Acolo erau deseori dezbatute si discutate de fata cu cetatenii problemele curente ale orasului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda statea in genunchi sub un felinar.Trece un politist si o intreaba: Ce cautati aici, doamna? "Imi caut inelul cu diamante" Aici a cazut? "Nu , a cazut la scara cealata dar acolo este prea intuneric!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii nu vor sa scape de Testele Nationale

18 Octombrie 2006
Consiliul National al Elevilor nu doreste teze cu subiect unic
Membrii Consiliului National al Elevilor nu sunt de acord cu hotararea Ministerului Educatiei de a inlocui testele nationale cu tezele cu subiect unic.

Reprezentantii elevilor vor solicita, saptamana viitoare, o intalnire cu membrii Ministerului Educatiei, pentru a cere ca deciziile care afecteaza direct elevii sa nu mai fie luate fara consultarea lor.

"Nu suntem de acord cu schimbari care sa vina in detrimentul elevilor, care sa-i dezavantajeze. Consideram ca este necesar sa se stie de la bun inceput, sa existe o continuitate. Sa stie elevul din clasa a cincea ce se va intampla cu el in clasa a opta si, respectiv, pentru cel care intra la liceu, ce se va intampla cu el in clasa a XII a", a spus Raluca Voicu, presedinte Consiliul National al Elevilor.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei si Cercetarii, Mircea Muresan, spune ca, in noua lege a invatamantului, care va intra in vigoare peste cateva luni, va stipula obligativitatea de a consulta Consiliul National al Elevilor.

"Ministerul Educatiei chiar are prins in noua lege a invatamantului faptul ca acest consiliu al elevilor sa devina un organ consultativ al Ministerului Educatiei pe probleme care tin, bineinteles, de varsta si de competentele lor", a declarat Mircea Muresan.

Consiliul National al Elevilor a fost infiintat, cu sprijinul Ministerului Educatiei, in luna martie a acestui an si este format din reprezentanti ai elevilor din toate judetele tarii.

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri