Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Stephen Taylor are cea mai lunga limba; aceasta masoara 9,8 cm. In anul 2009, britanicul Stephen Taylor a fost declarat oficial ca fiind omul cu cea mai lunga limba din lume, el fiind masurat la vremea respectiva cu 9,5 centrimetri. Apoi, dupa patru ani, barbatul s-a adresat din nou celor de la Guiness World Records, pentru a-i anunta ca doreste sa-i fie imbunatatit recordul. Conform propriilor masuratori, omologate apoi de expertii Cartii Recordurilor, in tot acest timp limba lui Stephen Taylor a mai crescut cu cativa milimetri, ajungand la 9,8 centimetri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- De ce are girafa gatul lung?
- Ca sa-i ajunga la cap

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Contestatiile de la BAC au adus si note diminuate

10 Iulie 2004
In Bucuresti, dupa afisarea primelor rezultate de la Bacalaureat, la 374 de contestatii, reevaluarea lucrarilor a determinat promovarea probei, iar 29 de elevi, care promovasera initial probele, dupa contestatii, au obtinut, in urma reevaluarii, note mai mici de 5,00.

Cele mai multe contestatii admise au fost la disciplina Limba si Literatura Romana. Din cele 1.700 de cereri de reevaluare au fost admise 788, adica aproximativ 46%. Dintre acestea, 689 au fost insotite de cresterea notei (268 promovand la proba in urma reevaluarii), iar 99, de scaderea ei.

La Matematica, unde 2.049 dintre elevii bucuresteni solicitasera reevaluarea lucrarilor, numai 338 au indeplinit criteriile pentru admiterea contestatiei, adica o proportie de 16,50%. Aproximativ 40% din contestatiile admise au fost insotite de scaderea notei.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri