Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Kiwi (Apteryx australis) - traieste doar in padurile Noii Zeelande. Ruda cu strutii, pasarile Kiwi au aspectul unui sitar; de aceea i se mai spune si "strut-sitar". Cu toate dimensiunile sale modeste (1,5 - 2,5 kg) pasarea Kiwi face un singur ou de dimensiuni uriase (aproape 500 de grame). Fiind caracteristica Noii Zeelande, pasarea Kiwi a devenit emblema acestei tari. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un pescar era cu barca pe lac prinzand pesti.El prinde un peste imens si spune:
-Te voi duce acasa la o cina copioasa!
Pestele ii raspunde:
-Multumesc,dar am mancat deja.nu s-ar putea sa mergem la cinematograf?

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bucuresti: Unul din cinci absolventi de liceu a luat 10 la prima proba de la Bac

25 Iunie 2008
Peste 20 la suta dintre cei 15.000 de elevi bucuresteni care au sustinut, luni, prima proba a examenului de bacalaureat, cea de limba si literatura romana - oral, au luat nota 10.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, a declarat pentru NewsIn ca doar 57 de elevi nu au luat nota de trecere, adica nota 5, si nu vor mai putea continua bacalaureatul in aceasta sesiune.

"Rezultatele provizorii mai arata ca, in prima zi de bacalaureat, peste 5.500 de elevi au luat note intre 8 si 9,50", a mai spus reprezentantul ISMB.

Proba orala de limba si literatura romana, prima din examenul de bacalaureat, a inceput luni, la ora 8, si continua marti. Elevii au fost repartizati pe grupe si comisii si intra la examen in ordine alfabetica.

Fiecare elev extrage un bilet cu unul dintre cele 100 de subiecte care au fost afisate, inca de la inceputul lunii aprilie, pe site-ul Ministerului Educatiei.

Daca nu stiu sa rezolve subiectul pe care l-au extras, elevii au dreptul la un al doilea, insa nota li se va scadea cu un punct.

Prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana, va avea loc pe 27 iunie.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri

Shop Clopotel.ro