Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cel mai bun prieten/a nu trece prin clipe fericite in aceaasta perioada. Isi doreste sa aiba din partea ta mai multa sustinere si respect.

› vrei zodia ta

Cultura generala

O lege veche din Washington declara illegal ca femeia sa faca mai mult de trei pasi inapoi in timp ce danseaza.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesorul:"Poti sa-mi spui ceva despre poetii secolului al XVII-lea?"
Elevul:"Toti sunt morti.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bac-ul 2009 trebuie schimbat din temelii

30 Iulie 2008
Expertii in educatie vor introducerea testelor grila la examenul de maturitate

Organizatiile din educatie se intalnesc astazi pentru a face propuneri de schimbare a metodologiei de organizare a examenului de maturitate.

Unele dintre propuneri vin din partea profesorului Stefan Vlaston, presedintele Edu-Cer, destituit fara motiv de catre Inspectoratul Scolar Bucuresti de la conducerea Grupului Scolar "Petru Poni" din Capitala, in urma criticilor modului in care a fost organizat anul acesta examenul de maturitate.
"M-au destituit ca sa se razbune si sa dea un exemplu pentru ceilalti profesori, ca acestia sa nu mai vorbeasca despre neregulile de la Bac", a declarat Stefan Vlaston.

Profesorul propune ca probele scrise sa fie de tip grila, iar evaluarea acestora sa se faca prin aplicatii informatice. De asemenea, Bac-ul ar trebui organizat intr-o singura sesiune anuala, iar repetarea acestuia sa se faca doar contra cost.

Sistemul trebuie schimbat

Alina Pippidi Mungiu, presedinta Societatii Academice Romane, sustine ca scolile si profesorii ar trebui evaluati in functie de performantele de la Bac.

Profesoara universitara a adaugat ca, deoarece anul acesta a iesit cel mai mare scandal la Bac, profesorii si societatea civila ar trebui sa profite pentru a schimba sistemul.

"Insa, ministrul s-a gandit sa rezolve problema prin razbunare. Un politician matur nu ar trebui sa-i dea afara pe cei profesionisti cu care lucreaza", a mai spus Mungiu.

Note mari la Bac, dar mici la admitere

Pentru ca nu au incredere in examenul de maturitate, multe dintre universitati nici nu l-au luat in considerare. De exemplu, la sectiunea de comunicare de la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, nota de la Bac a contat intr-o mica proportie. Au fost insa multi candidati care au luat note de 9,50 la Bac, dar la proba de romana de la admiterea in facultate au fost notati cu 3,12.

Intrebati cum se justifica diferenta uriasa, oficialii de la minister au declarat ca de vina este evaluarea. "Sunt trei tipuri de evaluare. Una este evaluarea din clasa, alta este evaluarea de la bacalaureat si alta este cea de la facultate.

Admiterea la facultate este la un nivel mai ridicat, este normal sa se ia note mai mici. Profesorii universitari fac subiectele pentru examenul de admitere dupa alte criterii, examenul de bacalaureat este facut la un nivel mediu," ne-a declarat Zvetlana Preoteasa, Secretar de Stat pentru Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei.

Un politician matur nu ar trebui sa-i dea afara pe cei profesionisti cu care lucreaza
Alina Mungiu, presedinta Societatii Academice Romane

Sursa: Adevarul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri