Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pisica are 32 de muschi in fiecare ureche.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula statea linistit in fotoliu bea o bere si se uita la meci.Vine nevastasa nervoasa si ii trage o tigaie in cap.
-Ce ai nevasta ai innebunit?
-Ce este cu biletul asta in buzunarul tau "laura 0799221545 "
-E numele si numarul calului pe care am pariat!
Dupa 10 min nevasta il pocneste iarasi cu tigaia in cap.
-Ce ai nevasta ce s-a mai intamplat??
-TE-A SUNAT CALUL!!!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Alegerea liceului in functie de media obtinuta la Testele Nationale

29 Iunie 2007
Astazi va avea loc afisarea rezultatelor finale ale testelor nationale dupa solutionarea contestatiilor. Media obtinuta la testele nationale si media anilor V-VIII conteaza pentru admiterea la liceu, fiecare avand o pondere de 50%. De maine, elevii vor incepe sa completeze, la scoala, impreuna cu dirigintii si cu parintii fisele de optiuni pentru admitere.

Pentru clasa a IX-a exista disponibile 147.000 de locuri la licee in intreaga tara si 92.000 la scolile de arte si meserii. Pentru a nu fi repartizati la licee pe care nu si le doresc, elevii si parintii trebuie sa fie foarte atenti la completarea fisei de optiuni. Atat elevii cat si parintii ar trebui sa tina cont de cateva aspecte in completarea fisei. Prezentam mai jos cateva sfaturi utile:

1. Pe fisa de admitere completarea optiunilor ce face in ordinea preferintelor candidatilor.

2. Pe primele locuri se completeaza optiunile pe care elevul le doreste cel mai mult, chiar daca media nu ii permite sa intre la acele optiuni. Se completeaza in continuare optiunile care i-ar placea, precum si optiunile care nu l-ar deranja daca ar fi repartizat acolo. In final se trec optiunile mai putin dorite, dar care trebuiesc trecute in fisa de admitere, pentru siguranta.

Atentie la completarea optiunilor. Prima optiune luata in considerare este prima optiune completata . Nu treceti o optiune nedorita inaintea uneia dorite.

3. La completare trebuie sa tineti cont si de mediile de admitere din anii precedenti pentru a putea calcula sansele de intrare la fiecare din optiunile alese.

4. Numarul mare de optiuni de pe fisa de admitere NU poate dauna; elevul va fi repartizat la prima optiune la care mai sunt locuri.

Un numar prea mic de optiuni poate diminua sansele de a fi admis. Poate exista riscul ca elevul sa nu aiba o medie buna pentru nici una din optiunle completate.

Nu este nevoie de un anumit numar de optiuni pe fisa de admitere. Important este ca numarul de optiuni completate sa fie ordonate (de la cea mai dorita la cea mai putin dorita) si sa fie suficient de mare pentru a-i permite repartizarea.

5. De la un an la altul mediile sunt un pic mai mari, iar acesta este un motiv in plus pentru completarea in fisa de admitere a cat mai multe optiuni. Se poate ca media de intrare la una din preferintele sale sa fie mult mai mare sau mai mica decat in anii trecuti. Mediile de admitere din anii precendeti sunt orientative.

6. Operatiunea de validare a fiselor este simpla, dar este obligatorie pentru toti candidatii. Completarea gresita a unuia dintre detalii, cum ar fi completarea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, completarea gresita a numelui candidatului sau scrierea mai putin citeata a codurilor liceelor pot cauza neplaceri foarte mari.

Pentru evitarea acestor greseli, procedura necesita tiparirea fiselor de admitere asa cum au fost ele introduse in baza de date. Dupa tiparirea "fisei martor", aceasta este transmisa scolii de provenienta.

In perioada ramasa intre introducerea fisei in computer si data limita, dirigintii vor convoca la scoala toti elevii impreuna cu parintii si vor verifica corespondenta optiunilor de pe fisa originala si cea martor, iar in final vor semna pentru conformitate

Intre validarea fisei si repartizarea computerizata, fisele vor fi centralizate in bazele de date judetane, iar de aici mai departe in baza de date nationala de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Dupa corectarea greselilor semnalate si dupa verificari multiple are loc repartizarea. Procesului de repartizare ordoneaza elevii descrescator (dupa media de admitere) si-i repartizeaza pe rand (incepnad cu cel care are media cea mai mare)

30 iunie-6 iulie - completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a care au promovat Testele Nationale si de catre parinti, asistati de diriginti

1-7 iulie - introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere

2-7 iulie - verificarea, de catre parinti si candidati, a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate

13 iulie - repartizarea computerizata

14 iulie - afisarea in scoli a listelor cu absolventii repartizati si a listei cu locurile neocupate

Elevii care provin din alte judete si vor sa opteze pentru licee din Bucuresti, sunt asteptati la centrul special de inscriere, de la Scoala Sfintii Voievozi din Capitala. Cei mai multi candidati din provincie sunt din judetele Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Teleorman si Dambovita.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri