Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In secolul XVII, in Olanda, bulbii de lalele, importati din Turcia, erau mai valorosi decat aurul? Este vorba despre un curent numit "tulipomania" sau "nebunia lalelelor" care a dus la o criza economica in Tarile de Jos.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Auzi Gicule,am o veste proasta.
-Shoot !!!
-Nevasta-ta ne insala.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Absolventii au rescris istoria si geografia ("Muntii sunt de tranzitie, iar campiile de coruptie")

21 Iunie 2004



Deliciul profesorilor corectori care au reusit sa finalizeze testele nationale de la Iasi a fost unul complet. Dupa ce au facut "Baltagul" si pe Vitoria Lipan harcea-parcea, absolventii de gimnaziu au reinventat la ultima proba geografia si au rescris istoria romanilor. Pentru unul dintre candidatii ieseni, legea fundamentala a statului roman, Constitutia, este "masochista". O alta gafa delicioasa este aceea a unui candidat care, ametit de campania electorala desantata de pe toate canalele, a scris ca in Romania "muntii sunt de tranzitie, iar campiile de coruptie". Un alt elev considera ca in Romania "clima alpina este nonconformista", iar "Carpatii sunt reformati". Cat despre "oamenii de la munte", acestia sunt intotdeauna "foarte bine alimentati". "In Dunare sunt multe supravietuitoare, care sunt utilizate pentru hrana din cand in cand". Cat despre testul de la limba si literatura romana, acesta a fost la Iasi un dezastru total. "In drum spre Dorna, Vitoria Lipan a trecut pe la o nunta, o inmormantare si un bordel unde facea toate nevoile barbatilor", a istorisit, plastic, unul dintre concurenti.

Dintr-o teza corectata profesorii au aflat ca "Vitoria Lipan este o eroina, ea a trecut granita impreuna cu cainele ei pentru a-si gasi libertatea si sotul ucis in lupta". Intr-o alta "viziune", romanul "Baltagul" este scris de Ion Creanga, iar personajele sunt "de-a dreptul telenovelistice, pentru ca plang si finalul este neasteptat". Alt elev cu prea multa inspiratie a scris ca "Vitoria Lipan este un fel de Ecaterina Theodoroiu.

Aceasta lupta pentru a-si salva sotul si pentru a-l readuce acasa, la fel cum eroina din primul razboi mondial lupta pentru libertate". "Cei doi ucigasi ai lui Nechifor sunt Farfuridi si Branzovenescu", a scris un elev care a confundat operele lui Sadoveanu cu piesele de teatru ale lui Ion Luca Caragiale.

Tot prin confuzie, dar de aceasta data dintre literatura romana si geometrie, "Vitoria statea pe prisma si se gandea la sotul ei, Nechifor", sau, cu biologie si anatomie, "ucigasul lui Nechifor era Castrat Bogza".

Rezultatele testelor nationale din acest an au fost afisate sambata la pranz, media de promovabilitate a iesenilor fiind de aproximativ 80%. Intrucat ieri unele centre de examinare au fost transformate in sectii de votare, rezultatele testelor au fost afisate in alte centre, a caror lista poate fi consultata la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. Bacalaureatul, la care sunt asteptati peste 5.800 de elevi in 20 de centre de examen, va incepe astazi la ora 12.00 la Iasi.



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri